De smaak van Coca Cola bij de McDonald’s

Wanneer je naar de McDonald’s gaat en een colaatje bestelt, smaakt deze altijd anders dan wanneer je thuis een blikje opentrekt. Veel mensen vinden de Coca Cola van de McDonald’s zelfs beter smaken dan gewoon uit een blikje. De meeste mensen denken vaak dat de Maccie iets anders met de cola doet, maar dat is helemaal niet waar. De McDonald’s moet zich namelijk houden aan bepaalde richtlijnen van Coca Cola. Dus de geruchten dat ze meer suiker toevoegen of de cola juist dunner maken kunnen allemaal de prullenbak in. Waar het dan wel aan ligt? Hieronder vind je de redenen:

 

Het siroop wordt later gemixt

Wanneer je normale cola in een flesje of blikje in de supermarkt haalt, is deze cola natuurlijk in de fabriek al gemixt. Dat is niet zo bij McDonald’s cola. Het koolzuurhoudende water en de siroop van de cola worden pas gemixt als het uit de ‘tap’ komt.

Alles is doordacht

Coca Cola heeft samen met McDonalds een soort beleid bedacht voor de cola. Zo is er een bepaalde hoeveelheid ijs dat in de beker moet en natuurlijk hoeveel siroop. De Mac probeert zich dan ook te houden aan de hoeveelheid van 40 gram suiker in een kleine beker cola.

cola pepsi mcdonald's

Het opslaan van de cola siroop

De siroop wordt voordat het gebruikt word telkens verkoeld. In tegenstelling tot andere fastfoodketens is dat erg speciaal. Meestal zit de siroop dan ook in een stalen opslagtank. De cola is dus in de gehele reis die afgelegd wordt van – fabriek tot in jouw beker – altijd gekoeld.

Door magische rietje ervaar je de cola van de McDonald’s anders

De meeste mensen zijn het vast wel eens dat de papieren rietjes echt enorm vervelend zijn. Maar toch is er iets speciaals aan de McDonald’s rietjes. Is het je ooit opgevallen dat in vergelijking tot andere rietjes, de Mac rietjes heel groot zijn. Dit is met een reden. Doordat je ‘grotere slokken’ kan nemen, krijgen je smaakpapillen een betere sensatie.