Bouwen aan een eiland langs de kust van Abu Dhabi

De oprichter van Emaar Properties, Mohamed Alabbar, is een van de grootste vastgoedontwikkelaars in het Midden-Oosten en is onder andere bekend vanwege zijn iconische projecten. Een voorbeeld daarvan is de Burj Khalifa in Dubai, met een hoogte van 828 meter. In 2021 kondigde de Emiraat een nieuw project aan wat maar liefst 3,5 miljard dollar gaat kosten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @houses

Een zelfvoorzienende gemeenschap

Nu, ongeveer twee jaar later, is het project officieel gelanceerd. Het megaproject vindt plaats op het onbewoonde Rahman eiland in Abu Dhabi. Dit eiland heeft een oppervlakte van ongeveer 3 miljoen m2. Er is dus ruimte genoeg om flink te bouwen.

Het doel van dit project is om een zelfvoorzienende gemeenschap te creëren op het eiland, die een comfortabele en luxe levensstijl aan haar bewoners kan bieden. Naar verwachting zullen er 1.800 villa’s, 120 luxe hotels en 900 appartementen gebouwd worden. Natuurlijk zal dit eiland ook beschikken over winkel- en horecaruimten, parken met mangrovebomen en veel meer andere voorzieningen en faciliteiten.

Duurzaamheid speelt een centrale rol bij de bouw

Volgens de laatste berichten staat duurzaamheid en milieubehoud hoog in het vaandel bij dit project. Zo wordt er gebruik gemaakt van hernieuwbare energiebronnen en worden er ook eco-vriendelijke praktijken gehanteerd in het ontwerp en de constructie van het eiland.

Mohamed Alabbar wil met dit mega project niet alleen een ontzettend mooi eiland op de kaart zetten. Zo is de verwachting dat dit project enorm veel werkgelegenheid zal creëren. Dat is een groot voordeel voor de economie in het land en de burgers. De bouw is dit jaar gestart en de verwachting is dat het eiland in 2026 af zal zijn.