De Downton Abbey film is een vervolg op de populaire serie

Waar ging Downton Abbey ook alweer over? De serie zorgde tussen 2010 en 2015 voor een inkijkje in het leven van de bewoners van Downton Abbey, een groot landhuis dat werd bewoond door Robert en Cora, de graaf en gravin van Grantham. Ook het leven van hun kinderen staat centraal in de serie, evenals de privélevens en carrières van hun personeel. Dit zorgde voor meeslepende verhaallijnen.

De serie speelde zich af tussen 1912 en 1925 en behandelde dus onder andere de Eerste Wereldoorlog. Ook de Spaanse griep, de Britse verkiezingen en de Ierse Onafhankelijkheidsoorlog waren onderdeel van verhaallijnen en hadden invloed op de levens van de personages. 4 jaar na het einde van de serie kwam de Downton Abbey film uit.

Downton Abbey film

Hooggeëerd publiek zorgt voor spanningen in de Downton Abbey film

Het onderwerp van deze film is het bezoek van de Britse koning en koningin, George V en Mary, aan het landhuis. Tijdens dit bezoek blijkt echter dat de koning en koningin hun eigen personeel heeft meegenomen. Dit personeel blijkt al gauw uit de hoogte te zijn en niets te willen weten van de stafleden die fans van de series inmiddels zo goed zijn gaan kennen. Bovendien is er een huurmoordenaar afgereisd naar Downton Abbey, wat zorgt voor de nodige spannende momenten.

Oude bekenden en een hoog budget

Veel castleden zijn terug te zien in de Downton Abbey film. Dit zorgt ervoor dat liefhebbers van de oorspronkelijke serie hun ogen zullen uitkijken. Zo zijn Michelle Dockery (bekend van Godless), Maggie Smith (Harry Potter) en Hugh Bonneville (de graaf van het landhuis) allemaal weer te zien. Niet alleen vanwege de bekende gezichten, maar ook vanwege het hoge budget zal de film kijkers bevallen. Er werd namelijk tussen de $13 en $20 miljoen uitgegeven aan de film. Dit zorgt wederom voor prachtige kostuums, locaties en montages.

 

Met een IMDb-score van 7.4 doet de Downton Abbey film wellicht onder voor de serie (die krijgt een 8.7), maar kan de film nog steeds spreken van een sterke score. Wellicht een idee om eerst de serie te kijken en vervolgens de film? Dan ben je wel een tijdje zoet.