Douchen in de ochtend helpt je wakker worden

Je bent geen ochtendpersoon, dus je vindt het vaak lastig om je bed uit te komen. Als je met jezelf afspreekt om ’s ochtends te gaan douchen, kan je voor een extra boost de laatste paar minuten koud douchen. Het gevoel van stromend water werkt verfrissend, dat sowieso. ‘s Morgens douchen maakt je instant wakker en het zou zelfs je metabolisme stimuleren.

Douchen in de ochtend zorgt ervoor dat jij schoon de dag doorkomt

Je begint met een heerlijke frisse douche, je zorgt ervoor dat je gezicht en lichaam schoon aanvoelen en helemaal klaar voor de dag zijn. Iedereen houdt van het gevoel dat je schoon de dag begint. Ook kan dit een boost aan je zelfvertrouwen geven.  Door direct na het douchen aan de dag te beginnen, krijg je meer energie.

 

Ook is douchen in de ochtend beter als je een vettig huidtype hebt. In de nacht gaat je huid meer talg aanmaken, waardoor je huid er ’s morgens erg vettig kan uitzien. Door ’s ochtends te douchen spoel je die overtollige talg weg en maak je je poriën schoon.

Douchen voor het slapen gaan zorgt ervoor dat je in de ochtend meer tijd hebt

Als je ’s ochtends het overzicht even kwijt bent van alle haast en stress, kan je het best in de avond een douche nemen. Doordat je ’s avonds al een douche hebt genomen, hoef je vaak ’s ochtends niet meer te douchen. Zo heb je meer tijd voor andere dingen in de ochtend en start de dag niet met haast.

Douchen in de avond of voor het slapen gaan

Douchen voor het slapen gaan helpt je te ontspannen

Douchen voor het slapen gaan helpt je te ontspannen. Je hebt een stressvolle dag achter de rug en wil heerlijk een warme douche nemen. Ook kan het helpen je sneller in slaap te krijgen. Doordat je lichaam snel afkoelt nadat je uit een warm bad of een warme douche komt, voelt dat voor je lichaam aan dat het tijd is om naar bed te gaan. Het werkt dus heerlijk als een soort slaapmiddeltje. Bovendien verlaagt een ontspannende douche je cortisolniveau waardoor je sneller inslaapt.

Douchen voor het slapen gaan houdt je bed schoner

Je hebt heerlijke schone lakens, schone pyjama en je bent zelf ook nog eens schoon. Na even ontspannen onder warm water ben je helemaal klaar om heerlijk te gaan slapen. Natuurlijk wil je je meteen douchen als je die dag veel gezweet hebt, maar ook milieuvervuilende stoffen kunnen je poriën verstoppen als je je ’s avonds niet doucht. Dan is het heerlijk om schoon in een schoon bed te stappen.

De keuze van douchen in de ochtend of avond ligt dus heel erg aan jouw voorkeuren, maar ook aan je eigen huidtype. Heb je een droge huid? Is het beter om in de avond te douchen. Heb je juist een vettige huid, is het beter om in de ochtend te douchen. Volgens sommige wetenschappers is het ook niet nodig om elke dag te douchen.

Douche je ]elke dag en vraag je je weleens af of dat goed is voor je huid? Check dan elke dag douchen, is dit nou goed of slecht?