Water

Deze zal voor jullie niet als een verrassing komen. Water is voor velen dé dorstlesser tijdens en na een intensieve inspanning. Het is relatief goedkoop, bevat geen calorieën en is ook nog eens duurzaam. Bovendien is water op vele plekken enorm toegankelijk. Tijdens je dagelijkse route door het Vondelpark staan er talloze drinkwatertappunten waar jij jouw dorst kan lessen. Mocht jij je water game toch een upgrade willen geven, voeg dan schijfjes citroen of gekneusde muntblaadjes toe.

Drinken na sporten MAN MAN

IJsthee

Water kan als vrij ‘saai’ worden bestempeld. Vele sporters hebben de behoefte aan een drank met een smaakje, wat wij helemaal niet gek vinden. Na een rondje hardlopen back in 1998 ging Seth Goldman op zoek naar dé perfecte dorstlesser. Hij ging in zijn eigen keuken samen met zijn compagnon Barry experimenteren en de rest is geschiedenis. Hij ontwikkelde een dorstlesser vol van smaak en die niet te zoet is: Honest. Een biologische ijsthee die bestaat uit een combinatie van hoge kwaliteit uit water getrokken theeblaadjes afkomstig van de theetuinen in India en China. Er is voor ieder wat wils. De smaken Groene Thee met Citroen & Honing, Witte Thee met Perzik & Rozemarijn en Zwarte Thee met Framboos en Basilicum zullen jou zonder twijfel een verfrissend moment bezorgen na die intensieve workout van je.

dorstlessers sporten MAN MAN

Melk

Een koud glas melk dient ook als een zeer goede dorstlesser. Deze ‘witte motor’ zorgt ervoor dat jij het vochtgehalte in je lichaam op peil houdt. Melk is namelijk een belangrijke bron van mineralen als kalcium en natrium. Deze zouten spelen een grote rol in het op peil houden van je vochtbalans. Tevens bevat melk vetten en proteïne, wat ook helpt tegen uitdroging.

dorstlessers MAN MAN

Bier

Menig man wordt blij van een ijskoud verfrissend biertje. Want ja, na het sporten kan het toch gewoon? Je hebt namelijk al die kilometers afgelegd, dus verwen jezelf lekker. Bier bestaat voor 90% uit water en voor de rest grotendeels uit alcohol. Er zijn verschillende argumenten over het dorstlessende effect van bier. Aan de ene kant lest water de dorst, maar aan de andere kant heeft alcohol een tegenovergestelde effect. Hoe dan ook. Jezelf belonen met een verfrissend biertje is iets waar jij je niet schuldig over hoeft te voelen. Cheers! 

Dorstlessers MAN MAN

Watermeloen

Niet alleen dranken zijn perfecte dorstlessers. Ook vele soorten fruit dienen als een goede dorstlesser. Zo doet watermeloen zijn naam zonder twijfel eer aan. Een watermeloen bestaat namelijk voor 95% uit water.  Bovendien is een watermeloen rijk aan vitamine A en C, magnesium en lycopeen. En laten we eerlijk zijn… Wat is er nou lekkerder dan een sappige watermeloen in het zomerse zonnetje?

drinken na sporten MAN MAN

Naast de bovenstaande dorstlessende dranken is voeding ook iets waar men zich mee bezighoudt wanneer zij sporten. Dit eet je voor en na het sporten.