1. Cartel Land

Cartel Land is een documentaire die is geregiseerd door Matthew Heineman en gaat over 2 Mexicaanse burgerwachten die zijn ontstaan als reactie op de toenemende macht van drugskartels in het land. De documentaire neemt je mee naar de voor ons onbekende wereld van de Mexicaanse drugskartels en is zeker het kijken waard. We geven je de trailer van Cartel Land hieronder.

 

2. Cocaine Cowboys Reloaded

Cocaine Cowboys is geregiseerd door Billy Corben en geeft je een goed beeld van de drugssmokkel in Miami van de jaren 70. Er werd in die tijd veel gebruik gemaakt van geavanceerde smokkeltechnieken en het is zeker interessant om hier meer over te weten te komen. De trailer van de documentaire check je hieronder.

 

3. Los tiempos de Pablo Escobar

Omdat we stiekem heel erg geïnteresseerd zijn in het leven van Pablo Escobar, hebben we ook deze documentaire voor je geselecteerd. De documentaire is zeker het kijken waard want er wordt gebruik gemaakt van exclusief materiaal, waaronder: geluidsopnames, getuigenissen en nooit eerder getoonde beelden. Voor de trailer klik je hieronder.

 

4. Square Grouper

Ook Square Grouper uit 2011 vertelt over de drugshandel in Florida tijdens de jaren 70 en 80. De documentaire, die is geregiseerd door Billy Corben, verbindt drie afzonderlijke verhalen met elkaar. De verhalen hebben allemaal wat met elkaar te maken en dat maakt de docunentaire super interessant omdat de feiten vanuit verschillende percepties worden belicht. Kijk hieronder de trailer.

 

Met deze vier documentaires kom je zeker meer te weten over de geheime wereld van drugskartels. Ben je nieuwsgierig geraakt in dit onderwerp en zoek je toevallig nog een serie om te gaan volgen? Lees dan dit artikel over de nieuwe Netflix serie El Chapo. Nog meer informatie over El Chapo lees je in dit artikel.