Dj Hardwell a.k.a. Robbert van de Corput

Robbert van de Corput, ook wel bekend onder zijn artiestennaam Hardwell, is een Nederlandse dj. Geboren op 7 januari in 1988 in Breda is hij uitgegroeid tot één van de bekendste dj’s ter wereld.

Hardwell is sinds 2011 niet meer weg te denken uit de scene en heeft enorm grote hits gescoord. Hij kreeg in 2009 voor het eerst bekendheid en startte in 2010 het platenlabel Revealed Recordings op. Zijn muziek bestaat voornamelijk uit progressieve house muziek, electro house en hardstyle. Hardwell heeft over de jaren maar drie albums uitgebracht maar meer dan tien keer zoveel wereldberoemde singles uitgebracht. De bekendste nummers waar je DJ Hardwell van zou kunnen kennen zijn bijvoorbeeld Power (2017), Call Me A Spaceman (2012) en Unity (2018). Naast het werk in de muziekwereld als DJ is Hardwell ook een zakenman die vooral op technisch gebied blijft innoveren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hardwell (@hardwell)

Hoeveel verdient dj Hardwell?

Het is geen geheim dat wereldberoemde dj’s ontzettend veel geld verdienen met hun werk. Samen met andere bekende Nederlandse dj’s zoals Tiësto, Afrojack en Martin Garrix is ook Hardwell in de jaarlijkse Quote te vinden is in de lijst van 100 jonge miljonairs. Maar wat verdient Hardwell nou per optreden? Business Insider heeft in 2017 geprobeerd inzicht te krijgen in het inkomen van de 34-jarige. Zo zou hij in 2017 een geschat inkomen hebben van 11,8 miljoen euro per jaar en zou hij 80.000 euro verdienen per uur! Met zo’n salaris kun je prima een optreden houden van twee uur.

Zoals al eerder genoemd, is Hardwell niet alleen dj. Hij is ook actief als zakenman en heeft zelfs een eigen chatbot op Facebook. Daarnaast maakt Hardwell bij zijn rechten en  betalingen gebruik van de blockchain. Hij krijgt via dit systeem direct betaald voor zijn eigen muziek zonder dat er nog een derde partij bij betrokken is. Hardwell heeft 7,1 miljoen volgers op Twitter en 4,9 miljoen volgers op Instagram. Zijn muziek wordt ontzettend veel bekeken op zijn YouTube-kanaal en tikt ook op dit muziekplatform meer dan 5 miljoen abonnees aan.

Luister hier zijn nieuwste hit:

Zo te horen kun je dus aardig wat geld verdienen met Dj’en. Als Hardwell al 80.000 euro per uur verdient, wat zal dan wel niet het salaris zijn van DJ Tiësto?