Stamina

Het is de achilleshiel van de meeste mannen: uithoudingsvermogen. Hoe langer en spannender je het voorspel maakt, hoe korter de werkelijke penetratieperiode is. We denken dat we het zo lang mogelijk moeten uithouden. Dit komt volgens onderzoek door de porno-industrie, waar de mannen het soms uren lijken te kunnen uithouden. Uiteindelijk is gebleken dat niets minder waar is. Vrouwen vinden het niet eens fijn als er ellenlange penetratie plaatsvindt. Ze drogen dan snel op en dan gaat het schuren. Ook is er uit onderzoek gebleken dat maar 18 procent van de vrouwen tot hun climax kunnen komen door seks. Voor de meeste vrouwen is het voorspel vaak doorslaggevend.

seks-voorspel

Voorspel

Wat voor de man vaak een voorproefje is op weg naar de uiteindelijke seks, is het voor de vrouw haar hoogtepunt: voorspel. Hieronder volgen een tweetal tips om haar tot dat hoogtepunt te leiden:

  1. Tel langzaam tot tien terwijl je met je vingertoppen langs spots gaat op haar lichaam die een goed gevoel bij haar oproepen. Denk hier aan bijvoorbeeld de nek, haar sleutelbeen, haar armen en de binnenkant van de dij. Ook de dunne huid langs haar borsten doet het altijd goed.
  2. Bovenstaande tip is ook leuk om een keer met een ander voorwerp te proberen, zoals een vibrator. Die stuurt weer heel andere rillingen over haar ruggengraat. Ook leuk om op wat intiemere plekjes uit te proberen.

77 procent van de vrouwen geeft als tip dat je het orgasme op moet bouwen. Naarmate je hier wat in getraind bent zul je je meisje de orgasmes van haar leven kunnen bezorgen.

Focussen op het voorspel verlaagt niet alleen de angst om het niet lang genoeg uit te kunnen houden, of de angst om niet groot genoeg te zijn. Ook maakt het de seks voor haar een stuk plezieriger, en voor jullie beiden veel sensueler. Zij voelt zich ontspannen, en jij bent volledig klaar om te gaan.