Dirty Lines wordt de nieuwe Nederlandse Netflix Original serie

Undercover kennen we uiteraard allemaal, maar Netflix houdt het niet bij die Nederlandse top serie. Binnenkort kunnen we ons namelijk opmaken voor Dirty Lines. Deze serie zal gaan over een groep studenten die hard werkt aan een nieuw fenomeen: telefoonsekslijnen. In de jaren ’80 in Amsterdam begint Marly, een psychologiestudent, aan een nieuwe baan bij het bedrijf Teledutch. Dit bedrijf wordt gerund door twee broers en focust zich op telefoonseks. Het blijkt een gigantisch succes en wordt iedereen die voor Teledutch werkt betrokken bij de upcoming business.

Jonge cast vol met bekende Nederlandse acteurs en actrices

Nederland heeft veel talent, zowel qua filmmakers als qua acteurs. We zien onder andere Joy Delima in de rol als Marly. De broers die Teledutch oprichten worden gespeeld door Chris Peters en Minne Koole. Ook Abbey Hoes zal een rol gaan spelen in de serie. Andere namen die nu al verbonden zijn aan het grote project zijn die van Julia Akkermans, Yari van der Linden en Laura Bakker. Die serie zal zes delen krijgen, waarin we zien hoe Marly steeds meer onderdeel wordt van de telefoonseks-industrie.

 

Het script en de releasedatum van Dirty Lines

De Nederlandse Netflix Original serie is gebaseerd op een boek van Fred Saueressig: 06-Cowboys. Het script van Dirty Lines zal in handen zijn van Pieter Bart Korthuis. Hij werkte eerder al aan Penoza, Red Widow (de Amerikaanse remake van Penoza) en aan Vechtershart. Wat dat betreft zit het met de scenario’s van de serie wel goed. Op een eerste trailer zullen we nog moeten wachten, maar er is al een officiële aankondiging gedaan door Netflix. Daarin is de ’80 stijl duidelijk te zien (en te horen). Bovendien zien we helemaal aan het einde van de aankondiging al wanneer we de serie kunnen verwachten. ”Alleen op Netflix, 2021” staat helemaal aan het einde dus. Dat betekent dat we samen met Undercover seizoen 3 weer iets nieuws hebben om naar uit te kijken de komende tijd.