Waaraan ergeren vrouwen zich vaak in een relatie?

Het is helemaal niet zo gek dat je het niet altijd even goed kunt vinden met elkaar in een relatie. Jij vindt bepaalde dingen aan haar vervelend en zij vindt bepaalde trekjes die jij hebt vervelend. Logisch! Maar soms weet je niet zo goed wat je fout doet, toch? Mannen komen tenslotte van Mars en vrouwen van Venus, right?

Speciaal daarom hebben wij deze tien dingen waar vrouwen zich aan ergeren in een relatie op een rijtje gezet, zodat jij het iets beter begrijpt.

1. Je haren van het scheren

Een  veel voorkomend probleem. Je kunt je vast de laatste keer nog herinneren dat je partner hier ontzettend boos om werd. Na het scheren besluit je namelijk om die haartjes lekker in de wasbak te laten liggen. Misschien voortaan toch maar even opruimen?

2. Dekens stelen in bed

We horen je al denken; vrouwen maken zich hier voornamelijk schuldig aan. Hier denken zij echter anders over. Wij zouden het merendeel van het bed innemen en daarbij nog de dekens stelen. Is gewoon een tactiek zodat ze dichterbij ons komen liggen, toch? Daarbuiten weten we niet of wij het wel eens zijn met deze ergernis.

3. Gamen

In de tijd dat jullie samen zijn, is het ook wel even lekker om een momentje voor jezelf te pakken. Dit gebeurt regelmatig in de vorm van een potje gamen en daarbij even bellen met diegene met wie je gamet. Niks mis mee, zou je denken. De dames vinden dit alleen niet zo leuk, die willen gezellig samen een filmpje kijken op de bank of iets anders romantisch doen. Misschien toch één keer in de zoveel tijd het gamen inruilen voor een avondje met vriendinlief?

ergeren in relatie

4. Voetbal

Mocht je een vrouw aan de haak hebben geslagen die ook een groot fan is van voetbal, dan heb je de hoofdprijs gewonnen. In veel relaties is voetbal namelijk een gigantisch struikelblok. Jij wilt namelijk toch wel graag die ene wedstrijd zien, maar zij kijkt toch liever wat anders. Ze ergert zich er vooral aan als je dan de hele wedstrijd op je telefoon zit… Want multitasken, dat kan niemand.

5. Het bed niet opmaken

In haast kan dat natuurlijk gebeuren maar de dames zijn hier absoluut niet van gediend. We staan op, kleden ons aan en gaan weg en verder kijken we niet om naar het bed. Echter kunnen de dames het niet waarderen dat ze in de avond thuiskomen en een rommelig bed zien. Misschien voortaan toch maar even de dekens en kussens netjes leggen?

6. Vergeetachtigheid

Vrouwen zijn vaak erg georganiseerd en onthouden alles, bij mannen is dat wel net even anders. Een aantal weken geleden heeft ze je vermeld dat schoonmoeder jarig is en de weken daarna heeft ze het nog minimaal twee keer herhaald. Maar op de dag zelf zijn we het toch weer vergeten. Oeps?

7. De wc-bril omhoog laten staan

Eigenlijk hoort deze wel op nummer één, want elke man heeft hier wel mee te maken gehad. Het is een van de dingen waar vrouwen zich aan ergeren in een relatie, misschien wel de ergste. We hebben de luxe om staand te kunnen plassen, maar vrouwen hebben dat niet. Dus als ze het net even niet doorhebben en ineens in de wc pot vallen doordat de bril nog omhoog staat, dan is het lachen ze zeker wel vergaan. Toch even naar beneden doen de volgende keer om een oorlog in huis te voorkomen.

irritaties in relatie vrouwen

8. Spullen laten slingeren

Dit zal voor samenwonende koppels redelijk bekend in de oren klinken. Mannen laten alles overal liggen. Op één of andere manier liggen de spullen niet op dezelfde plek als ze zijn gebruikt. Afwas kan niet in de vaatwasser, maar dit blijft op tafel waar het gebruikt is óf zelfs op het aanrecht boven het deurtje van de vaatwasser. Zoveel moeite is het ook weer niet toch?

9. Sokken

Ondanks dat dit heel erg overeen komt met het vorige punt, verdient het toch een eigen kopje. Het gebruik maken van sokken is namelijk een vak apart. Overal laten de mannen hun sokken slingeren, behalve in of naast de wasmand. Onder de bank, onder het bed, maakt eigenlijk niet uit waar. Ze liggen o-ver-al.

10. Altijd te laat komen

Ondanks dat er altijd gedacht wordt dat vrouwen overal lang over doen, zijn het vaak de mannen die te laat zijn. Mocht je ooit een koppel zien die te laat is? Dan is de kans groot dat het door de man komt. Vrouwen beginnen op tijd met zichzelf klaarmaken, terwijl mannen wachten tot het laatste moment omdat ze denken toch niet zoveel tijd nodig te hebben. Maar als ze om 19:00 uur op plaats van bestemming moeten zijn, dan moeten ze om 18:55 nog even snel naar het toilet terwijl het 20 minuten rijden is.