Deodorant roller of spray gebruiken?

Het gebruik van de deo roller of de deo spray is dus geen overbodige luxe, die zweetklieren produceren immers een onaangenaam luchtje. Daar wil je een ander niet mee lastig vallen. De grote vraag is natuurlijk wat nu eigenlijk beter werkt en prettiger is. Natuurlijk kun je – als je erg met het milieu bent begaan – stellen dat de roller een milieuvriendelijke methode is. Zo’n spray bevat in veel gevallen drijfgassen en die zijn niet echt bevorderlijk. Toch is dat niet het enige verschil.

In feite is de keuze voor een roller of een spray heel persoonlijk. Vind je die roller nu eenmaal veel prettiger, dan moet je die vooral blijven gebruiken. Dat geldt uiteraard ook voor degenen die zweren bij de spray. Toch zijn er een aantal zaken waar je best even bij kunt stil staan als je moet gaan kiezen.

Deodorant spray

Het spreekt voor zich dat een spray stukken hygiënischer is. Je houdt het namelijk niet tegen de huid aan. De spray is daarnaast ook sneller droog en bovendien heb je nooit ruzie met je okselhaar als je een spray gebruikt. Ben je een beetje lui aangelegd, dan is er veel wat in het voordeel spreekt van een spray: je kunt het namelijk ook als parfum gebruiken.

wanneer deodorant opspuiten

Deodorant Roller

In veel gevallen is een roller vriendelijker voor de huid, bevat deze geen drijfgassen en kun je deze ook makkelijker meenemen op reis of naar kantoor. Het spreekt voor zich dat je met een roller ook veel nauwkeuriger de deo kan aanbrengen, je verspilt dus geen deo zoals dat met een spray vaak wel het geval is.

De oplossing tegen allergieën

Het bovenstaande verhaal is natuurlijk leuk, maar als je allergisch bent voor bepaalde deo, dan is de keuze tussen een roller of een spray eigenlijk een keuze uit twee kwaden. Dat is vrij simpel op te lossen door aluin te gebruiken. In feite is dat een ouderwets product wat vooral gebruikt werd na het scheren. Het heeft namelijk de eigenschap dat het ervoor zorgt dat de bloedvaten in je huid zich razendsnel sluiten. Daar komt bij dat het een neutraal, zeg maar ongeparfumeerd product is. Je ruikt het dus niet, terwijl het wel de nare transpiratielucht tegen gaat. Kortom, ideaal als je zelf een huidallergie hebt.