Hesdy Gerges tegen Rico Verhoeven is going to happen

De 36-jarige Hesdy Gerges neemt het officieel op tegen Rico Verhoeven tijdens het Glory 77 event. Daarmee vervangt hij Jamal Ben Saddik, die door een opgelopen blessure tijdens het trainen niet meer de ring in kan volgens zijn coach. Niet alleen Saddik baalde daar heel erg van, ook Verhoeven en de organisatie van Glory waren erg teleurgesteld dat het grote duel niet door zou gaan.

30 januari strijden Gerges en Verhoeven dus tegen elkaar. Bij beiden zullen er veel mensen zijn die ze supporten. Bij Hesdy Gerges is er één persoon die hem door weer en wind helpt: zijn vrouw Denise Kielholtz. Ze is zelf ook een fanatiek sportster.

Denise Kielholtz Gerges

En die Denise Kielholtz is geen onbekende voor het publiek. Ze is een echt vechtersbaasje en laat keer op keer zien dat vrouwen óók erg goed zijn in raken klappen uitdelen. De 31-jarige Amsterdammer won bij judo al verschillende medailles op Nederlandse kampioenschappen, waaronder twee keer goud. Maar judo bleek niet genoeg spanning en sensatie voor Kielholtz, dus maakte ze in 2015 haar debuut in mixed martial arts. De eerste wedstrijd verloor ze helaas, maar daar bleef het niet bij voor de kickboskqueen.

Kickboksen bleek haar uiteindelijk wel héél goed te liggen, want ze werd zesvoudig wereldkampioen Daarnaast komt ze sinds 2016 uit voor Bellator. En als klap op de vuurpijl: ze was ook nog eens wereldkampioen bij het thaiboksen.

Miss Dynamite is inmiddels al haar bijnaam geworden. Dat komt doordat ze goed is in het geven van de meest vervelende klappen aan haar tegenstanders. Dat deze vrouw dus even, of misschien wel meer, vechterslust heeft dan haar man, mag inmiddels wel al duidelijk worden. Hoe dan ook is het een prachtig koppel en zien ze er erg gelukkig uit als koppel. Samen met de kinderen zijn ze een power-gezin. In elke zin van het woord.