Dealer op Netflix

Er zijn online meer dan genoeg series te vinden over drugshandelaars en rivaliserende bendes die elkaar het leven op straat moeilijk maken. Drugshandel zorgt vaak voor een meeslepend en spannend plot.

Dealer doet daar nog een schepje bovenop. Deze ‘mockumentary’ komt binnenkort naar Netflix toe. De documentaire is – gelukkig voor de hoofdpersoon, Franck – niet echt. Dat maakt het er als kijker niet minder spannend op.

Bendeleider Tony raakt betrokken in extreme confrontatie

Franck werkt in de muziekindustrie aan muziekvideo’s. Hij besluit Tony te gaan volgen voor een docu. Tony is de leider van een gang en handelt bovendien in drugs. Hij is weliswaar charismatisch, maar ook erg onvoorspelbaar. Daar komt Franck al gauw achter in Dealer. 

Hij wordt gewantrouwd door de andere bendeleden en raakt al gauw betrokken bij een confrontatie met een andere bende. Wat volgt is één lange reeks aan achtervolgingen, schietpartijen en een poging om te vluchten voor het brute geweld om hem heen.

Dealer

Doordat Dealer is gefilmd alsof het een echte documentaire is, voel je je als kijker meer en meer betrokken bij Franck. Die heeft immers voor ogen dat hij een ‘normale’ documentaire gaat maken. Van dat plan is al gauw niks meer over. We zien hem voor z’n leven rennen, inclusief de cameraman, en op een gegeven moment wordt er zelfs een pistool op de camera gericht. Met andere woorden: het zal tot het einde spannend blijven hoe het afloopt en wat er terechtkomt van de oorspronkelijk geplande documentaire.

Wanneer verschijnt de nieuwe release op Netflix?

Vanaf 10 maart staat Dealer op Netflix. Daarvoor moeten we dus nog meer dan een maand geduld hebben, maar als we de eerste beelden checken is dat wachten het waarschijnlijk meer dan waard. Tot die tijd kunnen we gelukkig genieten van nog meer dat Netflix te bieden heeft. Check bijvoorbeeld de 3 series die in februari op Netflix verschijnen.