Het leven van oorlogsheld Marco Kroon

De film is geregisseerd door Hollywood-regisseur Roel Reiné. In deze film is te zien hoe veteraan Marco Kroon, gespeeld door Waldemar Torenstra, zijn mannen door vuurgevechten in Afghanistan leidt. Als gevolg hiervan ontvangt hij de hoogste onderscheiding van Nederland, namelijk de Militaire Willems-Orde. Dit is een beloning voor daden van moed, beleid en trouw en is de oudste en hoogste onderscheiding van Nederland. Deze wordt door de koning toegekend aan individuele militairen of eenheden voor buitengewone inzet. In de jaren die volgen komt Marco Kroon echter in opspraak. Hij moet zichzelf uiteindelijk vrij pleiten en kampt met PTSS.

De trauma’s waarmee Marco worstelt kan hij zelfs niet met zijn grote liefde Mirjam delen en iedereen om hem heen heeft wel een mening over hem, zowel in de media als op straat. Hierdoor belandt hij in een grote dip. Wanneer hij zijn gelijk probeert te bewijzen staat hij misschien wel voor zijn moeilijkste missie ooit. Deze film neemt je mee in het verhaal van deze veteraan.

de vuurlinie film

De Vuurlinie is groot succes

Op de bekende site IMDb krijgt de film een cijfer van 7,0/10 sterren. Deze scoort dus aardig hoog. Op de première waren ook een aantal militairen in de zaal aanwezig. In de film is te zien hoe soldaten onder vuur liggen en foto’s van hun gezinnen uit hun zak halen, waarbij tijdens de première de militairen in de zaal met tranen in hun ogen zitten. Kortom, een film gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat veel mensen raakt.

Bekijk de trailer van De Vuurlinie hieronder:

 

Fan van dit genre films? Bekijk dan de beste Nederlandse films op Netflix.