Oude school in Oudwolde omgetoverd tot een prachtige woning

In het dorp Oudwolde in Friesland – in de buurt van Dokkum – staat een prachtige voormalig basisschool te koop, welke in de jaren ’50 en jaren ’80 volledig is gerenoveerd tot een karakteristieke woning. Het pand zelf werd al in 1898 gebouwd.

De school moest halverwege 1900 noodgedwongen de deuren sluiten vanwege de teruglopende leerlingaantallen. Dat zette zoden aan de dijk om het pand te veranderen in een prachtig woonhuis. Het gebouw werd de afgelopen jaren flink gemoderniseerd en sommige historische elementen zijn zelfs in ere hersteld. Volgens de advertentie is dit een plek waar “het heden en de historie samenkomen”.

funda huis te koop oudwolde

Zes jaar geleden is het pand nog eens grondig gerenoveerd, waarbij gebruik is gemaakt van de meest natuurlijke materialen. De buitengevels zijn perfecte staat en met  de zwart geglazuurde dakpannen en de donkere hoge raamvensters in de voorgevel wordt er een robuust en karaktervol uiterlijk gecreëerd.

408 vierkante meter aan woonoppervlak op een perceel van 1.943 vierkante meter

De vrijstaande woning staat op een perceel van ruim 1.900 vierkante meter en biedt dus meer dan genoeg ruimte om te wonen, te leven en te recreëren in de ruime achtertuin. Op het terrein is verder nog een zogeheten kangoeroewoning te vinden, een ideale plek om gasten te huisvesten.

Woning Oudwoude

Goed, terug naar waar het echt om gaat. Bij het betreden van de woning valt direct de brede gang op, die je naar de woonkamer leidt. Door de hoge vensters in de voorgevel straalt het licht naar binnen en deze accentueert de ware grootte van de woonkamer. Vervolgens loop je over een gevlinderde betonvloer, uiteraard met vloerverwarming, langs de stijlvolle en centraal gelegen trapopgang naar de zithoek met houtkachel en tv-hoek, waar het heerlijk relaxen is. Wanneer je doorloopt kom je in de leefkeuken waar plaats is voor een enorme gezinstafel. De keukenopstelling biedt alles wat je nodig hebt om lekker te koken. Zo is er een breed werkblad, een een 5 zones-inductiekookplaat met schouw, twee ovens en een grill, kastjes en lades met soft-close.

Slaapkamer Funda

Op de begane grond is ook de master bedroom te vinden, met inloopkast. Ook is daar moderne badkamer met grote inloopdouche, vrijstaand ligbad, wastafelmeubel met in de wand geïntegreerde kranen en verwarmde spiegel, wandcloset, handdoekradiator én elektrisch te openen lichtkoepel te vinden.

Op de eerste verdieping vinden we alle vijf de overige slaapkamers, waarvan één tweepersoons-slaapkamer met twee luxe kantelraamvensters en één tweepersoons-slaapkamer. Op de eerste verdieping vinden we daarnaast nog twee ruimtes die kunnen worden gebruikt als extra badruimte en toilet.

De vraagprijs van € 835.000 op Funda

Zoals gezegd bedraagt de vraagprijs van deze markante woning in Friesland een goede € 835.000. Voor dit bedrag krijg je wel een praktisch instapklare woning met zeer veel ruimte en extra’s, zoals een sport/fitnesskamer, grote tuin en bijkeuken. Bekijk meer foto’s van de woning hieronder (bron: Funda). Bekijk hieronder meer foto’s:

oude school renovatie huis

loft woning open keuken

Oude school woning Friesland