1. Famiglia Bruno (2019)

Deze elegante, karakteristieke en verfijnde wijnsoort is afkomstig uit het Italiaanse Langhe. Hij is gemaakt van de Nebbiolo-druif, die de wijn een lichtrode kleur bezorgd. De blauwe druif bevat behoorlijk wat tannine en is daardoor zeker geen allemansvriend. Toch is deze wijnsoort mooi en gebalanceerd en verkrijgbaar in de schappen van Jumbo voor een verkoopprijs van 13,99 per fles.

2. Marqués de Montañana (2020)

Deze wijnsoort wordt ook wel ‘pinot noire met een bite’ genoemd en is afkomstig uit het Spaanse Catalayud. De druif die gebruikt wordt voor deze wijn groeit in wijngaarden die zich op 750 tot 1120 meter boven zeeniveau bevinden. Verder is er voor deze wijn gebruik gemaakt van zwoel, zoet en rijp rood fruit. De fles wijn is bij Jumbo zeer goed betaalbaar en kost je 7,49 euro.

3. Terra Pura (2019)

Deze typische cabernet sauvignon heeft Chileense roots en is afkomstig uit Colchagua Valley. Hij bevat de smaak van onder meer volle, zoete bramen en rijpe cassis. Verder zijn de smaken van bittere chocolade, espresso en menthol terug te proeven in de wijn. De fles is voor 8,49 te koop in de schappen van Jumbo.

4. Famiglia Bruno (2020)

Een stoere, stevige, vlezige en bittere wijn die afkomstig is uit het Italiaanse Barbera d’Alba. Deze typische Noord-Italiaanse wijn is tot stand gekomen met donker fruit, zoethout, peper en bramen. De fles is bij Jumbo stevig aan de prijs en kost je 13,49 euro.

5. Tre Filari (2017)

Dit is een van onze favoriete rode wijnen bij de Jumbo: een diepdonkere primitivo uit Salento in Italië, met de smaak van rood fruit. Onder andere cranberry, aardbeien, frambozen en bramen zijn terug te proeven. De wijn is afgemaakt met een vleugje kaneel, kruidnagel en zwarte peper. Een wijntje dat in de schappen van Jumbo een zeer gemiddelde prijs bevat van 9,99 euro per fles.

tre filari

6. Trentham Estate (2019)

Een pinot noir van kwaliteit uit Murray Darling in Australië. De te herkennen smaken van deze wijnsoort zijn dikke kersen, zure besjes, subtiele pruim en voorzichtige vanille. De fles wijn is een echte prijsfavoriet, aangezien je er slechts 7,99 voor betaalt.

7. Windheuvel (2019)

Een karakteristieke pinotage uit Western Cape in Zuid-Afrika en absoluut geen lieverdje. Een overweldigende smaak van rode vruchten, zoals kersen, frambozen en pruimen. De fles is te koop voor een keurige 9,49 per fles in de schappen van Jumbo.

8. Riva Leone (2016)

Wederom een rosso van de Nebbiolo-druif, ditmaal afkomstig uit het Italiaanse Barolo. Het is een vrij vriendelijk wijntje vanwege de niet al te strenge tannines, met de smaak van bitterzure kersen. Helaas wel een zeer prijzige wijn die je 17,99 euro per fles kost.

9. Chateau Saint-Pierre (2020)

Een rijpe en gulle wijnsoort uit het Franse Lussac-Saint-Émilion. Vlezig en donker, gemaakt van rijpe vruchten en afgemaakt met wat laurier. Bovendien is deze wijnsoort zeer milieuvriendelijk en kost helemaal niet zoveel geld. Voor 8,49 is deze fles al van jou!

10. Villa Annaberta (2018)

Een zonnig en krenterig wijntje afkomstig uit het Italiaanse Valpolicella Ripasso Superiore. Een smaakcombinatie van kersen, zoete specerijen en vrolijke zuren. De fles heeft een verkoopprijs van 9,89 euro bij Jumbo en blijft daarmee keurig in het gareel.

Dit zijn de 10 beste rode wijnen van de Jumbo. Lees ook: de 10 beste witte wijnen van de Jumbo!