Amelie Hoogendijk, de dochter van Balkenende

De dochter van Balkenende heet Amelie en is geboren in 1999. Haar moeder heet Bianca Hoogendijk, en dochter Amelie wil nu die achternaam overnemen. Sterker nog, dat heeft ze al gedaan. Ze heeft gezegd dat ze dit niet doet vanwege een ruzie met haar vader. Die maken het gewoon nog goed met elkaar. Wel is ze het zat dat ze altijd wordt gezien als ‘de dochter van’ en daar wil ze vanaf, zegt ze. Iedereen die haar niet kent en haar naam ziet associeert haar nu niet gelijk met de oud-premier van het CDA die 8 jaar lang ons land heeft geleid. Mensen herkennen haar dus minder snel als ‘dochter van Balkenende’.

dochter van balkenende

Het voorbeeld van moeder

Amelie is niet de enige in de familie Balkenende die niet die achternaam draagt. Ook de vrouw van de oud-premier heeft ervoor gekozen haar eigen naam te behouden. Dit was een unieke keuze. Nooit eerder heeft de vrouw van een premier besloten niet de naam van haar man aan te nemen. En dat is niet het enige waar Bianca Hoogendijk uniek in is. Ook is ze de eerste vrouw van de Nederlandse minister-president die een doctorstitel heeft. Ze werkte tijdens zijn premierschap als docent Arbeidsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. De dochter van Balkenende loopt hier nu ook rond.

Erasmus is de plek

De Erasmus Universiteit is een favoriete plek binnen de familie. Zoals genoemd werkte moeder Bianca er als docent Arbeidsrecht. De dochter van Balkenende studeert er nu ook. Jan Peter Balkenende zelf is sinds zijn aftreden als premier les gaan geven op deze universiteit. Als hoogleraar geeft hij Governance, Institution en Internationalisation. Wat we in ieder geval kunnen zeggen is dat sinds haar laatste optredens als dochter van de premier ze een enorme ontwikkeling heeft gemaakt. De dochter van Balkenende is opeens veel meer dan dat en een prachtige vrouw geworden. Ze is ook niet de eerste mooie dochter van een bekend persoon.

dochter van balkenende