De BMW van Sywert van Lienden: onder de hamer ermee

Op de website van Domein Roerende Zaken vind je auto’s die in beslag zijn genomen door de overheid. De meeste van deze auto’s zijn niet echt de moeite waard om een kijkje te nemen, maar soms staat er wel een echte parel tussen. Zoals nu: de snelle BMW Z4 M40i van Sywert van Lienden wordt geveild.

De Z4 beschikt over een 3,0 liter zescilinder-benzinemotor met 340 pk. De wagen accelereert in 4,6 sceonden van 0 naar 100 kilometer per uur en heeft een topsnelheid van 260 kilometer per uur. Daarnaast heeft hij selchts 8197 kilometer op de teller staan en, volgens een Tweet van Sywert, heeft hij de wagen netjes ingereden, beschikt hij over full-options en is hij keramisch gecoat. De auto heeft alleen wat krasjes en die zijn volgens Sywert te danken aan een boze overbuurman.

De wagen is in februari 2022 in beslag genomen

De BMW van de bekende ondernemer werd in februari helemaal doorzocht door de fiscale opsporingsdienst. Momenteel zijn Sywert van Lienden en zijn compagnons in afwachting van de uitkomst van verschillende rechtszaken tegen hen. Zij worden verdacht van oplichting, verduistering en witwassen. Naast zijn befaamde BMW namen zij ook het huis van Sywert van Lienden, geld en andere spullen in beslag in Nederland, Luxemburg en Zwitserland.