Waar kennen we Sywert van Lienden van?

Als we het over Sywert van Lienden hebben, moeten we helaas toch ook het drama benoemen. Samen met twee andere medeoprichters wordt Sywert verdacht van oplichting en verduistering. Dit vindt plaatst rondom het bedrijf Stichting Hulptroepen Alliantie waarmee de oprichters ontzettend veel geld zouden hebben verdiend terwijl zij juist hadden beweerd dat zij geen winst zouden maken.

Het gaat hierbij om het verkopen van mondkapjes aan zorginstellingen en ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De deal met het ministerie bedroeg zo’n 100 miljoen euro waarvan er, naar zeggen, 20 miljoen bij de drie heren terecht is gekomen. Hier bovenop komt nog dat het Openbaar Ministerie ook eerdere bedenkingen gaat meenemen in het onderzoek. Zo is er nu ook nog een vermoeden van witwassen bijgekomen. Een aardig strafdossier lijkt het inmiddels. Iedereen zal moeten afwachten wat er gaat gebeuren.

De mondkapjesdeal was niet de eerste keer dat we van Sywert van Lienden hoorden. Hij is namelijk al een tijdje aanwezig op de Nederlandse televisie. Sywert is geboren in Rhenen en is inmiddels bijna 32 jaar oud. Sywert is ondernemer, politiek activist en ook lobbyist. Hij is voorzitter geweest van de Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) waarmee hij onder anderen een protestactie tegen de 1040-urennorm in het voortgezet onderwijs heeft gestreden. Door deze protestactie werd Sywert van Lienden een bekende naam onder menig Nederlander. Naast zijn politieke activisme heeft hij ook een lange tijd geschreven voor verschillende bladen en kranten. Daarnaast was hij ook veel in programma’s te zien op de Nederlandse televisie. Zo kan je Sywert kennen van De Wereld Draait Door. 

De woning van Van Lienden

De vraag van velen is waar al dat geld van de mondkapjesdeal heen is gegaan. Als je toch zoveel geld hebt binnengehaald, waar stop je dat dan in? Ga je dan voor een gigantisch huis met alles wat je je maar kunt voorstellen? Sywert lijkt zijn prioriteit wat minder bij zijn woning te hebben liggen. Hij woont in Hilversum en heeft volgens BekendeBuren zijn rijtjeshuis weten te kopen voor zo’n 410.000 euro. De woning van Sywert van Lienden heeft een totale oppervlakte van 121 m2 met daarin vier slaapkamers en één badkamer. Het huis heeft twee verdiepingen, een voortuin en achtertuin. Gezelligheid maak je in huis echter zelf en het is maar net de vraag of de gezelligheid nog gaat terugkeren in dit bescheiden huis van de politieke activist.

Sywert van Lienden woning

Naast zijn woning heeft Sywert niet lang geleden nog een grote uitgave gedaan. Een deel van zijn verkregen geld van de mondkapjesdeal zo volgens hem zelf in een nieuwe auto zijn gestoken. Hij heeft een BMW Z4 kunnen kopen. Je moet het maar durven.