Lieke Martens ruilt FC Barcelona in voor Paris Saint-Germain

Over de jaren heen heeft Lieke Martens bij heel wat clubs gespeeld. Zo begon ze ooit op jonge leeftijd bij RKVV Montagnards, maakte op zestienjarige leeftijd haar debuut in de Eredivisie bij sc Heerenveen en heeft ze sindsdien onder andere in België, Duitsland en Zweden bij verschillende clubs gespeeld. Ondertussen speelt de negenentwintigjarige Lieke al vijf jaar bij FC Barcelona. Met deze club heeft ze heel wat overwinningen weten te behalen, waaronder de UEFA Women’s Champions League.

 

Lieke liet via Instagram aan haar 1,3 miljoen volgers weten dat ze binnenkort bij FC Barcelona vertrekt. In een eerdere post liet ze al weten dat dat eraan zat te komen. “Na vijf prachtige jaren bij deze fantastische club in deze prachtige stad heb ik besloten dat mijn weg scheidt van die van de club en ik een nieuw avontuur start,” schreef ze in die post. Nu is het dan echt officieel en showde ze een Paris Saint-Germain shirt met haar achternaam en ‘2025’ op Instagram.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lieke Martens (@liekemartens)

De overstap naar Paris Saint-Germain is transfervrij. Lieke heeft een contract getekend tot 2025, het gaat dus om drie seizoenen. Het vrouwenteam van PSG is de nummer 2 van Frankrijk, met enkel Olympique Lyon die hen de baas is. Ook PSG liet met een korte video weten dat Lieke bij de club komt spelen en heette haar welkom op Instagram.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door PSG Féminines (@psg_feminines)

Wat gaat Lieke verdienen bij Paris Saint-Germain?

Bij FC Barcelona zou Lieke Martens maar liefst €250.000 per jaar verdienen. Dat is al niet mis, maar Paris Saint-Germain doet er nog een schepje bovenop. Bij haar nieuwe club gaat ze namelijk het dubbele verdienen. Een half miljoen per jaar, dat doen de meeste vrouwelijke voetballers haar niet na. Daarnaast heeft ze waarschijnlijk ook nog inkomsten vanuit sponsordeals en dergelijke.

Wist je trouwens dat Lieke vorig jaar door FHM uitgeroepen werd tot Mooiste Sportvrouw van 2021?