Een cruiseschip met een heel pretpark

Zoals we in de intro al benoemde zit er ook een achtbaan op het pretpark van de gigantische sloep, bizar. Wat de achtbaan nog unieker maakt, naast het feit dat hij op het dek van een cruiseschip staat, is het feit dat je als ‘passagier’ je eigen snelheid kunt instellen – geschikt dus voor sensatiezoekers of mensen die gewoon zin hebben in een aantal ongelooflijke uitzichten op zee. Zo kan zelfs je moeder mee, zonder de spareribs van gisteravond op je schoot te projecteren. De 244 meter lange baan van de BOLT achtbaan biedt je de kans om met snelheden tot op 40 kilometer per uur te sjezen door de lucht terwijl je 59 meter boven de zee zit. Is dat leip of niet?

 

Achtbaan BOLT

BOLT heeft ‘drops, dips en haarspeldbochten’ en biedt 360 graden uitzicht over de oceaan. Christine Duffy, voorzitter van Carnival Cruise Line, zei: “Of gasten nu een adrenaline kick willen krijgen of het rustig aan willen doen en van het adembenemende uitzicht willen genieten, BOLT heeft het allemaal. “Door de meest getalenteerde ontwerpers, technici en attractie-professionals in de branche te combineren, hebben we FUN naar een heel nieuw niveau getild met deze geweldige ervaring aan boord die ook een echte game-changer is in onze branche.”

“Vergeet andere achtbanen, want bij deze volledig elektrische rit zit je achter het stuur. Dat betekent dat je echt kunt bepalen hoe snel je gaat, dus geef gas en probeer voor de snelste tijd, ga voor de grootste sensatie – plus een aantal fantastische 360 ° uitzicht op de oceaan!”

Het schip, Mardi Gras, is opgedeeld in 6 verschillende thema-zones. Er is ook een uitgebreid waterpark met drie ‘hartverscheurende glijbanen’, waaronder Blue Lightning met 91 meter aan ‘snelle wendingen’. Elders in de Ultimate Playground is er een volledige basketbalbaan, een minigolfbaan met acht holes, een touwbaan en nog veel meer om het de trip van je leven te maken. Boek je droomreis hier.