Écht daten is verleden tijd door onze telefoon

In plaats van op de deurbel te drukken om stipt 8 uur, zoals je had afgesproken, wacht je voor op de stoep en stuur je haar een kwartier te laat een berichtje dat je er bent. Maar waarom kunnen we tegenwoordig niet gewoon voor haar deur staan en aan te bellen. De kans bestaat dat iemand anders dan je date open doet, maar wat maakt het uit? Oke het is misschien wat spannend, maar je hebt niks te verliezen.

echt daten MAN MAN

Door alsmaar berichtjes, snapchats of likes naar elkaar te sturen is het échte daten zo goed als verleden tijd. Je bent soort van ‘met iemand’ want jullie praten al heel lang op whatsapp of communiceren door foto’s naar elkaar te sturen. Het is fijn om iemand te hebben, maar een echte relatie is het niet. Komt het doordat we tegenwoordig bang zijn om alleen te zijn? Misschien wel. Maar de smartphone maakt het ons ook wel erg gemakkelijk. Of misschien wel moeilijk.

Échte gesprekken in real life heb je bijna niet meer omdat je alles al met elkaar deelt via je telefoon. Je kunt zelfs zien wie haar beste vriend is op snapchat. Wanneer dat een andere jongen is, bestaat de kans op een discussie al snel. Of wanneer jij op Instagram foto’s liked van een ander meisje, kun je binnen een paar seconde een berichtje krijgen van het meisje waar je zogenaamd ‘iets maar ook weer niets’ mee hebt. Oftewel je telefoon is een echte dealbreaker voor je liefdesleven.

Écht daten MAN MAN

Trek je stoute schoenen aan en ga voor die date

Laat je telefoon een keer thuis en vraag een meisje gewoon mee uit. Deel niet al heel je leven via de telefoon, maar praat hierover tijdens jullie date. Wellicht is het een beetje awkward, maar daar zijn eerste dates voor toch? Vertel iets over jezelf, maak desnoods een flauwe grap die haar aan het lachen maakt. Is de date ten einde gekomen en is het toch niks? Maak je geen zorgen, de wereld bestaat niet maar uit handvol vrouwen.

Maak die eerste move. Durf iemand mee uit te vragen die je leuk vindt, in plaats van alsmaar die eeuwige telefoon gesprekken. Wie weet is dat meisje uit je favoriete koffietentje wel heel erg leuk en zijn jullie dates een groot succes!