Mag je daten met het zusje van je beste vriend?

Om haar te kunnen daten kan je bij de aanpak het best gebruik maken van verschillende fases. Wij onderscheiden er vier en vertellen je wat ze inhouden. Als je dit stappenplan aanhoudt, zou jij zomaar zonder problemen het zusje van je beste vriend kunnen daten.

Fase 1: interesse bij haar peilen

Natuurlijk moet je eerst weten of ze je überhaupt wel een beetje leuk vindt wanneer jij een oogje op haar hebt. Dit betekent dat je op onderzoek uit moet. Zorg er wel voor dat je niet eng overkomt. Anders kan je je plan om haar te daten wel op je buik schrijven. Probeer dus subtiel uit te vinden wat ze van je vindt. Je bent tenslotte vaak bij je beste vriend thuis, dus zal ook met enige regelmaat zijn zusje in je omgeving hebben. Een bepaalde vorm van teasen kan al een hint zijn. Mocht je nog twijfelen, check dan de tekenen dat ze je wel ziet zitten.

kan je daten met het zusje van je beste vriend

Fase 2: Bespreekbaar maken met je beste vriend

Als je denkt dat er potentie is tussen jou en het zusje van je beste vriend, dan kom je in de tweede fase terecht. Dit wordt ook wel gezien als de moeilijkste stap in het hele proces. Je moet namelijk aan je vriend kenbaar gaan maken dat je zijn zusje zou willen daten. Het vertellen zelf is niet eens het moeilijkste. Zijn reactie is namelijk het spannendste gedeelte. Hij kan op allemaal verschillende manieren reageren. Zal hij begripvol overkomen? Wordt hij boos? Zal hij zeggen dat dit absoluut niet gaat gebeuren? Om dit te vermijden moet je echter nooit met haar gaan daten zonder je beste vriend te informeren. Dit is dodelijk voor jullie vriendschap en zou zomaar ergere gevolgen kunnen hebben.

Fase 3: Date, maar doe dit nooit stiekem

Je moet wel begrijpen dat je het zusje van je beste vriend niet hetzelfde kan behandelen als elk meisje. Oké, je dient vrouwen over het algemeen goed te behandelen en jezelf op te stellen als een gentleman. Maar doordat het om het zusje van je beste vriend gaat, zal je elkaar sowieso nog veel gaan tegenkomen. Forceer dus niks en dump haar niet op een lullige manier. Vergeet nooit dat je band met je beste vriend hier ook op het spel staat.

Fase 4: Communicatie achteraf

Als jullie eenmaal op een date zijn geweest moeten jullie een beslissing gaan nemen: gaan jullie verder met daten of is het beter om vrienden te blijven? Laat weten wat je van plan bent aan je beste vriend. Communicatie is hier key. Zolang je helder en duidelijk blijft naar je vriend toe en je het beste voor hebt met zijn zusje, kan je deze gewaagde stap maken. Succes!