Hoe moet je daten in je dertiger jaren?

Mocht jij je nu in je dertiger jaren bevinden en nog steeds single zijn, is het verstandig om even door te lezen. Waarschijnlijk ben je (al een tijdje) actief op zoek naar een maatje voor de rest van je leven. Een lieve vrouw met wie jij gelukkig kan worden. Toch is het makkelijker gezegd dan gedaan. Het is lastig om een goede match te vinden en het steeds opnieuw moeten daten wordt zelfs vermoeiend. Je wordt er moedeloos van als het weer eens fout afloopt na een date. In plaats van de dame in kwestie de schuld in de schoenen te schuiven, zou je ook eens naar jezelf kunnen kijken. Als jij een van de volgende fouten maakt, dan is het slim om er iets aan te doen.

1. Je wil te snel

Een van de meest gemaakte fouten. Je hebt het gevoel dat het biologische klokje ook bij jou begint te tikken. Je wil graag veel te snel. Samenwonen, trouwen en kinderen. Het is begrijpelijk dat je het idee hebt dat je haast hebt, maar in de praktijk heb je eigenlijk helemaal geen haast. Je hebt nog je hele leven! Doe het rustig aan, zodat een vrouw zich niet overwhelmed voelt tijdens een date. Begin eerst eens te zoeken naar die klik. De rest komt vanzelf.

date fouten

2. Je deelt je hele date verleden

Een van de grootste fouten die je kunt maken. Natuurlijk ben je geneigd dit soort verhalen te delen en een klein beetje hoeft niet meteen kwaad te doen. Toch willen we je wel op het hart drukken dat het ook fout kan gaan. Een vrouw is namelijk ge├»nteresseerd in wie jij bent en niet hoe jouw date verleden eruit ziet. Laat die verhalen dus lekker achterwege en klets over je hobby’s en interesses. Dat werkt veel beter.

3. Je wil te graag

Dit staat in lijn met het eerste punt. Waarschijnlijk hebben anderen om jou heen inmiddels hun huisje, boompje, beestje wel gevonden. Het is niet gek dat dat verlangen ook bij jou groeit. Toch moet je hier wel mee oppassen! Het kan namelijk overkomen alsof je megahopeloos bent en alles aangrijpt wat er op je pad komt. Dit kan afschrikken bij een vrouw.

4. Alle problemen op tafel gooien

Een date is geen therapeutisch gesprek! Dat is een goede om even in je oren te knopen. Je hebt waarschijnlijk het een en ander meegemaakt en wanneer je een paar dates verder bent ├│f al in een relatie zit, kun je dit natuurlijk best vertellen. Het is immers deel van jou. Probeer het alleen in de eerste dates zoveel mogelijk te vermijden. Een vrouw zit er niet op te wachten psycholoog te spelen en is waarschijnlijk meer op zoek naar een beetje positiviteit.

fouten tijdens het daten

5. Alles draait om jou

Misschien praat je wel te veel over jezelf. Over je werk, je leven en interesses. Het is ook belangrijk om wat interesse te tonen in de vrouw met wie jij op date bent. Zorg ervoor dat je duidelijk maakt dat je interesse in haar verhaal hebt. Anders kan het een grote afknapper zijn voor een vrouw.

6. De lat ligt te hoog

Je hebt misschien wel een wensenlijstje waar een vrouw aan moet doen. Een perfect plaatje: bepaalde haarkleur, interesses, hobby’s en eigenschappen. Om maar met de deur in huis te vallen: die ga je gewoon niet vinden. Leg de lat dan ook niet te hoog voor jezelf, want misschien wijs je daardoor wel de liefde van je leven af. En dat omdat ze bijvoorbeeld toevallig niet van fietsen houdt en jij wel. Zonde! Ga er open minded in en geef jezelf de kans om alles te ontdekken.

Vooral de eerste date is van groot belang. Lees daarom ook eens welke fouten je niet mag maken op een eerste date.