Voor de definitieve update moeten we wachten tot september, wanneer gelijk de nieuwe modellen uitkomen. Gelukkig zijn de eerste specificaties al bekend. Daarom kunnen we je vanaf nu al een blik geven op de nieuwe Dark Mode. Iets dat een groot verschil is, is dat het dit keer écht zwart is. Wanneer jij de verschillen bekijkt, zie je dat dit kleurverschil best intens is. Zeker wanneer jij de beschikking hebt over een iPhone X of XS zal je dit verschil merken. Omdat het Oled-scherm op de modellen kleuren beter weergeeft, zie jij hier het grootste verschil op. Toch zijn ook de andere modellen niet achtergesteld, want ook hier is de nieuwe Dark Mode goed weergeven.

Dark mode iPhone in applicaties

Wat in eerste instantie van belang is zijn de wallpapers van de apps, want die zijn natuurlijk lichter van kleur. Door een dynamische omgeving te creëren kleuren deze wallpapers mee met de dark mode. Hierdoor krijg je er geen gek kleurverschil in. Ook de muziek applicatie wordt aangepast. Zo heeft de rode kleur nog wel de boventoon, maar dit match goed met de zwarte kleur van de Dark Mode. Zo krijg jij een nieuwe beleving van je muziek app. Daarnaast is ook de iPhone maps aangepast, wat zeker ’s avonds handig is. Door de donkerdere achtergrond geeft het niet veel licht, wat je niet kan verblinden. Ook komen de markeringen van wegen en plekken met felle kleuren hierin goed tot zijn recht.

dark mode iPhone

Overige updates iOS

Ze hebben beloofd dat de nieuwe update ook sneller wordt. Zo zou gezichtsherkenning ongeveer 30% sneller zijn na de update, waardoor het openen van je telefoon sneller gaat. Ook applicaties zullen sneller opstarten door de update. Daarnaast zal je privacy beter beschermd worden. Een applicatie kan nu voortdurend toestemming hebben tot je locatie of alleen wanneer je de app gebruikt. Met de update kan je de app slechts één keer toegang verlenen. Ook hebben ze net als Google en Facebook een eigen inlogdienst. Middels één tik kan jij je aanmelden via je Apple-account bij andere applicaties. Waar bij andere telefoons al getypt kan worden door te swipen, kon dat bij Apple nog niet. Met de nieuwe update kan dat nu eindelijk ook bij de iPhone. Tot slot krijgen ook enkele standaardapps een make-over, denk aan de Notities-app, Herrenering-app en Apple Kaarten.

Dark mode iPhone

Zoals zo vaak worden de updates pas vanaf september beschikbaar gesteld, tegelijk met het uitkomen van de nieuwe producten van Apple. Mocht je een echte gadget freak zijn, dan kunnen de nieuwe updates voor de PlayStation 5 jou wel bekoren.