Daniel Ricciardo was te gast bij The Ellen Show en werd ondervraagd over zijn werk als F1-coureur. De Australiër vertelt met zijn mooie accent waar Formule 1 allemaal op neerkomt. Daarna wordt duidelijk dat zijn leven als een rollercoaster is, zo heeft hij soms geen weekend vrij en moet hij constant reizen van land naar land voor een nieuwe race.

Waarom moet een Formule 1-coureur zo fit zijn?

Ook vertelt Daniel waarom hij zo fit moet zijn: ‘Veel mensen vragen waarom je zo fit moet zijn? “Ik rijd elke dag naar mijn werk en het is heel makkelijk!” Maar bij ons zijn de races ongeveer 90 minuten of 120 minuten lang. We hebben dan te maken met veel G-krachten en daarom moeten we fysiek sterk zijn om ons lichaam in controle te houden. Ook verliezen we kilo’s gewicht tijdens elke race omdat we zoveel zweten.’ Eerder schreven we ook al over hoe Daniel Ricciardo fit blijft.

Wat moet je doen als je moet plassen?

Daarna vraagt Ellen iets waar veel F1-coureurs vragen over krijgen: ‘wat doe je als je moet plassen?’ Hij legt vervolgens uit dat hij in dat geval gewoon pech heeft. ‘Als je wil plassen dan moet je relaxen en dat gaat niet zo makkelijk als je aan het racen bent. Daarom moet je het maar gewoon ophouden als het je toch overkomt.’

Bekijk hieronder het interview: