Waarom reed Max Verstappen met startnummer 33?

Max Verstappen is al sinds 2015 bezig om naam voor zichzelf te maken. Met zijn roekeloze rijstijl, inhaalmanoeuvres en gedeelde nationaliteit is hij in die periode razend populair geworden. De coureur is al vanaf jonge leeftijd volop bezig met racen en dit blijkt ook wel uit de keuze van zijn vroegere startnummer: 33. In eerste instantie zou je misschien denken dat hij dit nummer heeft gekozen omdat 3 zijn geluksgetal is, maar er is nog een andere reden waarom hij dit heeft gedaan. Dit blijkt namelijk zijn oorsprong te hebben in zijn vroege jeugd. Ook toen reed Max al overal met het cijfer 33 rond.

Dubbel geluk

De Limburger liet dit weten via een Tweet waarin hij een foto uit zijn jeugd deelde. Op deze foto zien we een piepjonge Max stralend in de camera kijken terwijl hij in een speelgoedwagen rijdt waarop het nummer 33 te zien is. Vandaar dat hij ervoor koos om het nummer ook als startgetal te gebruiken toen hij begon in de Formule 1. Hij had er ook voor kunnen kiezen om alleen ‘3’ als startgetal te gebruiken, maar dit nummer was al bezet door Daniel Ricciardo. Mede daarom ging hij uiteindelijk voor 33, ‘voor dubbel geluk.’ Dit feitje heeft Max zeer lang geleden gedeeld, onderstaande tweet komt namelijk uit 2014:

Inmiddels rijdt hij met nummer 1

De wereldkampioen mag zelf uitkiezen welk nummer hij wilt gebruiken en daarom is Max Verstappen tegenwoordig met #1 te zien. Dit liet hij direct na het binnenslepen van de titel in Abu Dhabi weten. Ook zijn helm is hierom aangepast en er zijn veel gouden accenten te zien.