House of Cards

Dit is het zesde en tevens laatste seizoen van de Amerikaanse hitserie. Om meerdere redenen zal dit een bijzonder seizoen zijn. Omdat voormalig hoofdrolspeler Kevin Spacey door alle gebeurtenissen om hem heen uit het script is geschreven zal het verhaal een hele andere wending nemen. Het seizoen zal uit 8 afleveringen bestaan in plaats van de gebruikelijke 13. Robin Wright speelt in dit seizoen de nieuwe president van de VS, als Claire Underwood. Dit doet zij op geheel eigen wijze. De serie is vanaf 2 november te zien op Netflix.

The Sinner seizoen 2

Het eerste seizoen van deze serie was een regelrechte knaller. Het bijzondere verhaal en de vele plot twists zorgden ervoor dat je de serie het liefst aan stuk wilde bekijken. De trailer van het tweede seizoen beloofde dan ook veel goeds, met opnieuw een bloedstollend verhaal. In het tweede seizoen draait het verhaal om een elfjarige jongen die zijn beide ouders vermoordt. En net als in het eerste seizoen is het motief niet te verklaren. Harry Ambrose keert terug om dit te onderzoeken. Wel moeten we het zonder Jessica Biel doen, zei staat achter de camera en zal dus niet te zien zijn. Het tweede seizoen is te zien vanaf 9 november op Netflix.

Elfde van de elfde

Dit is voor mensen die geboren zijn onder de rivieren een welbekend fenomeen, voor de rest is het wellicht wat minder bekend. De elfde van de elfde, 11 november dus, is de opening van het carnavalsseizoen. Dit heeft te maken met het getal elf, dat bekendstaat als het gekkengetal in de volksnumerologie. Op deze datum wordt vaak prins carnaval bekendgemaakt. Verder is het op deze dag vaak net zo’n gekkenhuis als met carnaval zelf, en wordt er flink gefeest.

november MAN MAN

Georgies Garage

Vorig jaar organiseerde Georgie een festival in het najaar en dit jaar is het opnieuw zover. Dit gebeurt op 17 november op een nog onbekende locatie. Het evenement wijkt af van de grote massa en is net even wat anders dan de meeste festivals. Nog altijd is het festival kleinschalig en niet commercieel, waardoor het veel charme heeft. Op het festival draait het om vrijheid, samen zijn, artisticiteit en gelijkgestemden vinden. Dit vindt plaats zonder de ruis van digitale communicatie, waardoor je kunt ontsnappen aan de realiteit en echt samen kunt zijn met je vrienden. Positieve isolatie noemt Georgie dit. Natuurlijk gaat dit samen met fijne deuntjes, overheerlijk eten en lekker drinken. Dit is dus het perfecte festival voor festival liefhebbers die open-minded zijn.

november MAN MAN

Black Friday

Dit fenomeen is vooral bekend in de Verenigde Staten, maar is de laatste jaren ook overgewaaid naar Europa en Nederland. Het is de dag na Thanksgiving, op een vrijdag dat heel veel werknemers vrij zijn. Dit is ook de dag die wordt beschouwd als het begin van de tijd om kerstaankopen te doen. Om extra veel mensen naar de winkels te trekken worden er grote kortingen gegeven, waardoor het overal super druk is. Dit jaar valt Black Friday op 23 november 2018.

november MAN MAN

De hele maand november: movember

Movember is weliswaar geen specifieke dag, toch is het voor mannen wel altijd een dingetje in november. Deze maand verandert voor mannen in Movember, de grootste liefdadigheidsinstelling voor mannen. Het doel hierachter is om 30 dagen lang je snor te laten staan, en hiermee bewustwording en fondsen te creëren voor de gezondheid van de man. Bij de een zit het er super tof uit, bij de ander lijkt het meer op wildgroei. Maar het doel erachter is mooi en het is daarnaast een kans om te kijken hoe het gesteld is met je baardgroei.

november MAN MAN

Ga je liever een tijdje het land uit, dit zijn de populairste steden van dit jaar.