Bepaal de stijl die jou het best staat

Belangrijk is dat je weet wat je wil met je baard. Wil je een fris-geschoren gezicht, of liever een nonchalante stoppelbaard? Of toch liever een iets vollere baard, met nette contouren en goed getrimd? Om resultaat te boeken is het van belang dat je het juiste materiaal in huis hebt. Voorheen moesten wij mannen de beschikking hebben over een scheerapparaat, trimmer en schaartje. Gelukkig is dat op vandaag de dag verre van noodzakelijk.

Het liefst koop je een apparaat dat in staat is meerdere aspecten te behandelen. In dit geval kiezen wij voor de Philips Oneblade als dé oplossing voor diverse stijlen en baardsoorten. Of je nu alles wil scheren, of juist een gestylde stoppelbaard hebt – met de Philips Oneblade tackle je deze wensen vrij eenvoudig. Niet iedereen hanteert dezelfde stijl en zo af en toe ben je zelf ook toe aan iets nieuws. Kortom, je wil een veelzijdig apparaat dat aan vrijwel al je wensen kan voldoen.

Het gladgeschoren gezicht

Het ‘gladgeschoren koppie’ is al sinds jaar en dag een veelvoorkomend uiterlijk. Sommige mannen houden niet van een baard omdat het jeukt, anderen hebben simpelweg niet genoeg baardgroei en weer anderen vinden een gladgeschoren gezicht simpelweg verzorgd ogen. Een gladgeschoren gezicht is een eenvoudige handeling, maar dat maakt niet dat je er minder zorgvuldig mee om hoeft te gaan.

How to:

  • Een gladgeschoren gezicht vergt dagelijks bijhouden. Je gezichtshaar groeit in vergelijking sneller dan hoofdhaar, dus het gladgeschoren effect kan zomaar tegen het eind van de dag verdwenen zijn. Zorg dus dat je iedere ochtend met het scheermes eroverheen gaat.
  • Scheren met regelmaat, met botte mesjes of verkeerde mesjes kan irritatie aan de huid opleveren. Bij iedere scheerbeurt wordt de huid opnieuw geprikkeld, dit wil je zo min mogelijk voor laten komen. De Philips Oneblade is zodanig ontworpen dat de scheerbladen ver genoeg van de huid af staan om irritatie te voorkomen, maar wél effectief te scheren; zonder je een ‘babygladde’ look te geven.
  • Normaliter scheer je met de groeirichting mee, maar door de dubbelzijdige scheerbladen van de Philips Oneblade is het niet fout om ook tegen de richting in te scheren – het apparaat is erop gemaakt om dit zo comfortabel mogelijk te doen. Door het scheren van je gezichtshaar vanuit alle richtingen, maximaliseer je het gladde resultaat.

philips man man

Een nonchalante stoppelbaard – 1mm tot 3mm

Waar men vroeger erg ‘saai’ en traditioneel stelde dat een stoppelbaard onverzorgd is, daar weten we heden ten dagen wel beter. Een goed onderhouden stoppelbaard is namelijk zeer stijlvol en doet volwassen ogen. Bovendien wijst onderzoek uit dat vrouwen mannen met een stoppelbaardje bovengemiddeld aantrekkelijk vinden. Een goede stoppelbaard heeft de nonchalantie van het niet scheren, maar oogt tegelijkertijd strak en verzorgd. De haarlengte is overal hetzelfde en de contouren zijn duidelijk onderscheidend.

How to:

  • Een stoppelbaard is logischerwijs niet gladgeschoren. Belangrijk bij het groeien van een stoppelbaard is de tijd en ruimte om te zorgen dat je baard overal even ‘dekkend’ is. Laat het haar dus een paar millimeter groeien, om het vervolgens terug te brengen naar een lengte van 1mm of 3mm. De Philips Oneblade heeft losse opzetstukken die de juiste lengte kunnen realiseren.
  • Sommige mannen hebben last van ‘gaten’ in hun baard, wat een beetje vreemd aan kan voelen. Als je van jezelf weet dat je baard een beetje gatenkaas is, dan raden we je aan om de haren wat langer te laten. Zo vullen ze de gaten enigszins op en oogt je baard voller dan ‘ie in werkelijkheid is.
  • De Philips Oneblade scheert aan beide kanten, hierdoor kun je vrij eenvoudig de contouren van je baard bijhouden. Zorg dat je deze dagelijks even bijwerkt, aangezien de scheidingslijn door snelle haargroei al gauw vaag wordt. Je stoppels kunnen rustig een paar dagen zonder scheerbeurt, maar de contouren behoeven dagelijkse aandacht. Mits je er echt strak uit wil zien natuurlijk.

stoppelbaard MAN MAN

De Office beard – 5mm

Naast de bekende stoppelbaard is er ook nog de zogenaamde Office Beard. Deze baard is de stoppel-fase ontgroeid en laat zien dat je echt bewust met een baard rondloopt. Het is nog steeds een subtiele haarlengte, maar het oogt iets meer als een ‘volwassen baard’. De Office Beard is vooral populair bij mannen die weten dat ze zonder (of vrij weinig) baardgroei een babyface hebben.

How to:

  • Zoals bij stoppelbaard is het ook belangrijk om de haargroei de kans te geven bij de Office Beard. Laat je baardgroei eerst de vrije loop, om deze vervolgens terug te brengen naar een acceptabele lengte. Neem dus de tijd, totdat je concludeert dat je baard overal goed genoeg is gevuld. Trim de baard vervolgens tot een lengte van 5mm. Uiteraard doe je dit met een opzetstuk op je Philips Oneblade.
  • Wat belangrijk is bij een baard van grotere lengte is het feit dat de contouren retestrak moeten zijn om tot een verzorgde look te komen. Zoals eerder al aangegeven kun je met de Philips Oneblade eenvoudig contouren realiseren én bijwerken. Dit is essentieel, vooral omdat de wildgroei aan de buitenkant van de baard vaak onverzorgd uitziet.
  • Let goed op de haarlengte in je hals, deze moet een juiste lijn volgen en is vaak minder dekkend, maar wel net zo lang. Onverzorgd dus. Probeer de juiste lijn te volgen bij het bepalen van de contouren, zodat je gezicht z’n natuurlijke kaaklijn volgt, maar dan mét baardgroei.

Schermafbeelding 2018-08-09 om 15.28.50

Multifunctioneel en eenvoudig

Wat ons vaak het meest stoort bij een scheerbeurt is het feit dat je én diverse apparaten nodig hebt én vaak alle opzetstukjes aan het zoeken bent. Bovendien zijn de meeste apparaten nogal ‘lomp’ en lastig te gebruiken. De Philips Oneblade weet wat ons betreft genoeg puntjes te combineren in één apparaat die er voor zorgen dat je praktisch alles hebt wat vereist is.

philips one blade

One Blade

Philips €49,99 Shop nu

Zoals gezegd kun je met diverse messen eenvoudig de lengte van je baard bepalen en zorgt de plaatsing ervan voor een scheerbeurt zonder irritatie. Bovendien zorgt het dubbelzijdig scheren voor veel bewegingsvrijheid waar je bij andere apparaten toch al gauw in de knoop zit met de manier waarop je moet draaien om überhaupt het gewenste resultaat te bereiken. Eenvoud is snel en dat weet de Philips Oneblade prima te realiseren. Een absolute aanrader voor de man die niet in staat is om dagelijks naar de barbier te gaan en al helemal geen zin heeft om uren voor de spiegel door te brengen.