1. Maak je bed op

Ze zeggen het niet voor niks: het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen. Je kunt meteen na het wakker worden gaan balen over de dag, of je probeert er zelf toch nog wat leuks van te maken. Je motivatie vergroten zit in de verandering van de kleinste gewoontes.

Probeer eens meteen na het wakker worden je bed op te maken. Je denkt misschien dat het onzin is: je komt er die avond toch gewoon weer in terecht. Toch geeft het opmaken van je bed een bepaalde structuur in zowel je slaapkamer als in je hoofd: en met structuur de dag starten is altijd een goed idee.

2. Drink meer water

Een tip die je ook veel vaker ziet: drink meer water. Als je niet zo van water houdt kan dit best nog wel een uitdaging zijn. Toch is water ontzettend goed voor je lichaam. Genoeg water drinken houdt je hart en vaten gezond. Daardoor kan je hart het bloed beter rondpompen en blijft je bloeddruk ook op een goed niveau. Je voelt je daardoor gelijk al een stuk beter. Daarnaast moet je gedurende de dag ook gewoon gehydrateerd blijven, en met water krijg je geen onnodige suikers binnen.

fouten met water dagelijks gebruik gisteren drinken

Probeer eens wat vaker water te drinken en andere soorten drankjes te laten staan. Zowel je fysieke als mentale gezondheid kan dan een stuk verbeteren waardoor je meer energie hebt om er een leuke dag van te maken en je doelen te behalen. Het is dus goed om te weten hoeveel glazen water je per dag moet drinken.

3. Meer bewegen gedurende de dag

Meer beweging gedurende de dag zal er ook voor zorgen dat je gemotiveerd blijft. Misschien zie je de relatie niet direct, maar bewegen hoeft niet meteen intensief te sporten zijn. Maak een wandeling in de ochtend, maak tijdens de lunch even een ommetje of ga met een omweg naar je auto. Wandelen of lopen zorgt niet alleen voor wat meer ontspanning, ook is het natuurlijk goed voor je lichaam om lekker te bewegen na een hele dag zitten. Je zult merken dat je door meer beweging ook meer energie krijgt, waardoor je meer energie kan stoppen in het relativeren van dingen waar je tegenaan loopt.

4. Probeer je slaaphygiëne te verbeteren

Veel mensen vinden het een gek woord, slaaphygiëne, maar het wordt zo veel gebruikt omdat deze gewoontes daadwerkelijk veelomvattend zijn en je motivatie verbetert. De kwaliteit van je slaap aanpassen klinkt in theorie simpel, maar hoe doe je zoiets dan? De slaaphygiëne is niet alleen het slapen zelf, maar ook de gewoontes en gedragingen van iemand in betrekking tot het slapen. Dit zijn dingen waar je zelf iets aan kan doen om het te verbeteren.

hoe verhoog je je motivatie dagelijks

Probeer bijvoorbeeld twee tot drie uur voor je gaat slapen niks meer te eten, drink geen dranken met cafeïne in de avond en zorg voor een goede ontspanning voor je gaat slapen. Zo komt zowel je hoofd als je lichaam tot rust waardoor je beter kan gaan slapen. Je slaapkwaliteit gaat zo vanzelf omhoog waardoor je ook uitgeruster wakker wordt.

5. Maak dankbaarheid een belangrijk onderdeel van de dag

Dankbaar zijn voor dingen in je leven is ook belangrijke gewoonte voor het behalen van je doelen, om je motivatie te verhogen en om gelukkiger in het leven te staan. Het is makkelijk om te klagen maar soms kun je beter je mindset omzetten en zelf dingen gaan veranderen. Om dit te doen moet je je focus verleggen. Doe dit niet op de dingen die niet lukken of stom zijn, maar juist focussen op wat je wel hebt en wat juist goed gaat. Zo zou je elke dag een aantal dingen kunnen opschrijven waar je dankbaar voor bent. Dit kan één ding zijn en misschien op andere dagen wel vijf tot tien dingen.

Bewust zijn van de dingen waar je dankbaar voor bent kan je helpen om je negatieve gedachten om te zetten naar een meer positieve houding. Je zult merken dat je je daardoor beter gaat voelen en jezelf tot meer (ook saaie of vervelende) dingen kunt zetten. Met deze nieuwe gewoontes blijft je motivatie hoog om zo je doelen te behalen.

Lees ook: 9 wetenschappelijk bewezen manieren waarmee je negativiteit tegengaat.