De daling der dalingen

Laten we bij het begin van alle ellende beginnen. Zo rond het nieuwe jaar leek de markt zich in een diepe winterslaap te gaan begeven. De koersen daalden langzaamaan. De Market Cap bleef ongeveer hetzelfde, maar ook deze volgde niet veel later de gang naar beneden. Een ontwikkeling die we in eerste instantie nog redelijk rustig wisten te ontvangen. Men zocht naar redenen, vond ze en de rust was wedergekeerd. Wij deden daar uiteraard vrolijk aan mee, maar enkel met wat we konden onderbouwen en wat waar bleek te zijn.

Een ontwikkeling die door bleef zetten en die we steeds minder rooskleurig inzagen. Toch is het een feit dat het totaal zinloos is om te blijven speculeren, dus dat deden we dan ook niet. Er werd allerlei negatiefs geroepen, uit het niets werd een blik vol ‘experts’ opengetrokken en de markt (met alle betrokkenen) verkeerde in een gigantische melt-down. Paniek alom dames en heren, paniek alom.

Paniek zonder te weten waarom

Toch kunnen we niet anders dan stellen dat deze paniek ongegrond is. Het is namelijk een ontwikkeling die gevoed wordt door de onwetendheid van het overgrote merendeel en kip zonder kop rent wel rond, maar weet niet waarheen. Nou, zo zag (en ziet) het er dus ook uit in Crypto-land. We hebben al vaker gehamerd op ’t feit dat de markt volwassen moet worden. Dat kan, maar niet zonder slag of stoot. Enkele drastische veranderingen zijn nodig om überhaupt een goede richting op te gaan.

Het ingrijpen van overheden in Azië en sporadisch in de rest van de wereld voedt die paniek natuurlijk nog meer. Men leest ‘China wil Crypto verbieden’ en per definitie is alle Crypto een ‘pyramideconstructie’ of ‘scam’. Conclusies die natuurlijk kant noch wal raken, maar die wel een onmisbare uitwerking hebben op het geloof van de massa. Vooral de oudere generaties zijn extreem sceptisch wanneer ’t aankomt op Cryptocurrency en de oppervlakkige berichtgeving van RTL nieuws en NOS werken daar niet aan mee.

crypto cryptocurrency ontwikkeling update MAN MAN

Kijk verder dan je neus lang is

Om voor jezelf een goed beeld te vormen van wat de markt werkelijk doormaakt, is het van essentieel belang dat je dit beeld ook wel WIL vormen. Als je open staat voor paniekerige berichtgeving en verder geen tijd en energie steekt in het inwinnen van informatie, dan ben je op dit moment waarschijnlijk al uitgestapt, heb je je verlies gepakt en vertel je iedereen in je familie dat ze ‘absoluut niet in moeten stappen, want de bubbel barst’.

Begrijp ons niet verkeerd, je mening hebben over de huidige stand van zaken mag natuurlijk. Het is echter wel belangrijk dat je deze kunt onderbouwen en niet zomaar iets roept – omdat anderen dat ook roepen. Wij zijn van mening dat de markt op dit moment volwassen wordt. Hoezo dan? Dat zullen we je hier zo goed mogelijk uitleggen én onderbouwen.

Net als bij vers fruit, moeten de rotte appels ook hier eruit gevist worden

Dat klinkt misschien wat banaal, maar het is wel de keiharde waarheid. Zoals met alles, of ’t nu werk is, of een onderzoek of een sportteam: alle factoren moeten kloppen, op ’t scherpst van de snede opereren en de hoogste kwaliteit bezitten, om resultaat te boeken. Zo is het dus ook met de Crypto-markt. Vergeet niet dat deze markt nog in de kinderschoenen staat. ‘Ja, maar hij bestaat toch al een aantal jaar?’. Klopt, maar dat is niet genoeg om een markt te maken tot een stabiele, werkende factor.

Juist doordat men merkte dat er snel geld omgaat in Cryptocurrency, schoten de ICO’s en Coins als paddestoelen uit de grond. Het gevolg: er ontstaan steeds meer coins die vrijwel niets bijdragen aan de markt, maar gewoon een ‘scam’ zijn. Een manier van iemand om snel te cashen, vervolgens alles te laten crashen en de marktwerking de schuld te geven.

crypto cryptocurrency ontwikkeling update MAN MAN

In order to grow, you must change

Dit verschijnsel is juist iets dat je tegen wil gaan, dat kan alleen door regelgeving en structuur. China verbiedt nu alle Crypto-gerelateerde zaken in het land. Daarnaast willen ze alle Crypto-gerelateerde activiteiten op naam van Chinese staatsburgers gaan verbieden. Een ontwikkeling die – als vanzelfsprekend – een knauw voor de markt betekent. Echter, bekijk het eens op de lange termijn. Deze ontwikkeling (en tig anderen) zorgt ervoor dat de markt gereguleerd wordt en alleen de goede concepten (coins as u will) overblijven. Dát is wat we nodig hebben.

Heel vervelend voor de mensen die hoopten miljonair te zijn nu, maar het is wel de waarheid. ‘In order to grow, you must change’, zo gezegd zo gedaan. De Crypto-markt is aan het veranderen en we gaan langzaamaan de goede richting op. Wie het nieuws in de gaten houdt, ziet dat grote overheidsinstellingen en multinationals steeds meer bezig zijn met Cryptocurrency en de daarbij behorende Blockchain-technologie.

Wat de reguleringen en partnerships betekenen voor Crypto

Afgelopen week heeft in Amerika een senaatsvergadering plaatsgevonden omtrent het wel of niet omarmen van Cryptocurrency. Het was de uitkomst van die vergadering die er op korte termijn voor zorgde dat de Bitcoin-prijs in 24 uur weer steeg met ruim 20%. Een stijging die we in weken al niet meer hebben gezien. Voorzitter van het SEC (Security and Exchange Commission) Jay Clayton en voorzitter van ’t CFTC (Commodity Futures Trading Commission) spraken ten overstaan van de Senaat over het reguleren en aanpakken van Cryptocurrency.

Hier werden uitspraken gedaan die – geheel volgens regelgeving – erop wezen dat de Verenigde Staten op Federaal niveau een voorzichtige benadering zou moeten overwegen ten opzichte van Cryptocurrency. Daarnaast werd benadrukt dat dit niet met te grote stappen moet gebeuren, maar dat men wel moet starten met een zinvolle aanpak.

Als gevolg van deze zitting veranderde praktische alle cijfers in een groene kleur – zowel tijdens, als na de zitting. Het gevolg: handelaren en investeerders hebben weer vertrouwen in de markt. Natuurlijk zijn we nog ver van het beoogde resultaat, maar stappen als deze zijn van groot belang voor het volwassen worden van de markt. Het geeft aan dat de technologie, de markt en de mogelijkheden nauwlettend in de gaten worden gehouden en dat men er potentie in ziet – logisch ook.

crypto cryptocurrency ontwikkeling update MAN MAN

Hoe zien wij de toekomst

Door deze regulering-stap in de Verenigde Staten is er direct een duidelijke boodschap afgegeven aan de rest van de wereld. Cryptocurrency moet absoluut niet afgeschreven worden en de mogelijkheden met betrekking tot deze markt moet op z’n minst overwogen worden. Het is belangrijk dat de stappen die gemaakt moeten worden, met enige voorzichtigheid gemaakt worden. Aan de ene kant hebben we China, die handel en lancering van Crypto verbiedt, aan de andere kant hebben we Amerika die het langzaamaan accepteert.

De technologie is extreem slim, deze dient alleen verder geïmpliceerd te worden. Zoals gezegd, het handelen van mensen zonder kennis, het verkopen van je huis om een geldbedrag in Crypto te kunnen stoppen – al deze zaken dienen een halt toegeroepen te worden. Nu we middenin deze fase zitten, kan er langzaam ook weer naar de toekomst worden gekeken.

Wat ons betreft is er nu een proces in gang gezet wat voor structuur gaat zorgen. De foutieve coins worden eruit gefilterd en de sterke concepten blijven over. De techniek heeft toekomstperspectief, het is aan ons mensen hoe we deze gaan omarmen. De fase van bezig zijn als een kip zonder kop is bijna teneinde. Nu is het tijd om te kijken naar de coins waar jij écht in gelooft en welke écht iets toe gaan voegen.

Wij hebben beslist een aantal persoonlijke voorkeuren en VeChain is daar één van. Het gaat er niet langer om welke coin het snelst stijgt, maar juist welke coin het meeste toevoegt. Zie dit nogmaals als een oproep om niet zomaar iets te doen. Lees jezelf in en weet waar je over praat. Ook de onwetende mensen voegen niets toe aan het volwassen worden van de markt, dus die zijn we liever kwijt dan rijk.

Speculaties blijven speculaties

Speculaties als ‘Bitcoin gaat de $50.000 grens aantikken’, daar vinden we het te vroeg voor. Het is nu afwachten op de reactie van andere overheidsinstanties. Deze zien nu dat Cryptocurrency in de Verenigde Staten langzaam geaccepteerd gaat worden. Als het werkelijk een onderdeel van onze economie gaat worden, dan zullen bedrijven en instanties er op tijd bij willen zijn. In Nederland kijken banken als ING en Rabobank al naar de implementatie van Blockchain en het werken met Crypto. Wie weet wat de toekomst gaat brengen.

Wat ons betreft is deze markt er om te blijven. Het is de bedoeling dat er een gestructureerde omgeving wordt gevormd – daar zijn we nu mee bezig. Getuige de ontwikkelingen. Laten we hopen dat het zover komt en dat we nu op weg zijn naar technologische vooruitgang, in plaats van enkel snel geld. Als je het met ons eens bent, dan rest er niets anders dan gas geven en een Binance account aanmaken om je vertrouwen in deze markt uit te spreken.