Capaciteit van het schip

De Grandiosa is niet zomaar een zeilbootje. Er is ruimte voor maar liefst 6.334 passagiers die kunnen verblijven in 2.421 hutten. Daarnaast is nog plek voor 1.704 bemanningsleden, dus op je roomservice zul je nooit lang hoeven wachten. Er zijn verschillende hutten voor verschillende gezinnen: zo heb je familiehutten voor ouders met kinderen, hutten die op elkaar aansluitbaar zijn voor samengestelde gezinnen, maar ook hutten voor twee personen (lees: jij en je partner). De cruise is dus zo wel een romantische get-away als een familievakantie.

schip cruise boot groot

‘Greatness at sea’- experience 

De slogan van de Grandiosa is ‘Greatness at sea’ en MSC Cruises heeft er alles aan gedaan om dat waar te maken. Faciliteiten aan boord zijn onder andere een bowlingbaan, sportschool, basketbal-court, arcade-hall met oldschool games, VR-cave en casino. Ook kun je er van kunst en cultuur genieten. Aan boord is een museum met originele etsen van de Franse schilder Edgar Degas. En op het schip zijn twee theaterzalen waar musicals en een speciale ‘Cirque du Soleil at Sea’ show worden opgevoerd. Er zijn elke dag live-concerten en feestjes in de discotheek. Naast winkeltjes, verschillende zwembaden, een spa en een sauna om compleet in te ontspannen, is er ook speciaal voor kinderen een speelhoek waar ze hun ogen uitkijken.

De tweepersoonskamers zijn uitgerust met een kingsized-bed, bank, eigen badkamer en televisie. Ook heeft elke kamer een digitaal hulpje, ZOE. Ze werkt hetzelfde als Siri op een iPhone: zeg “Hé ZOE”, stel je vraag en je krijgt (meestal) antwoord. Ze voorspelt het weer, weet wat er wanneer te doen is aan boord en je kunt zelfs roomservice bestellen.

cruise grandiose

Duurzaamheid

Ook niet onbelangrijk is het feit dat dit cruiseschip een van de duurzaamste in zijn klasse is. Het vaartuig heeft een uitstoot reinigingssysteem dat de zwaveluitstoot met 97% vermindert en ook een systeem (het SCR-systeem) dat uitlaatgassen omzet in onschadelijk stikstof en water. Ook besparende maatregelen, zoals warmteterugwinning en led-verlichting, zorgen ervoor dat de Grandiosa het duurzaamste schip is van MSC Cruises op het moment. De Grandiosa komt dan ook een stapje dichter bij het doel van de cruise maatschappij: uitstootvrij cruisen.

Bestemmingen

De MSC Grandiosa vaart vanaf 23 november haar reguliere achtdaagse cruiseprogramma over de Middellandse Zee voor de 12 maanden erop. In de winter van 2020 zal het cruiseschip een route bij Zuid-Amerika gaan varen.

Check hieronder wat fotootjes die wij hebben mogen maken: