1.  Bevestiging

Als je een product op de markt wilt brengen, is het belangrijk dat je eerst onderzoek doet naar de markt. Het is hierbij van belang dat je er achter komt of er draagvlak is voor het idee dat je hebt. Crowfunding kan je deze bevestiging snel geven. Krijg je het bedrag makkelijk bij elkaar? Dan weet je bijna zeker dat je product zich ook goed zal kunnen plaatsen op de markt.

2. Investeerders met een laag risico

Investeringen kunnen gevaarlijk zijn als je ze bij bedrijven probeert te krijgen. Blijkt je idee toch niet goed aan te slaan, dan kunnen deze investeerders er voor zorgen dat je bedrijf kapot gaat. Bij crowdfunding is dit risico veel lager waardoor je product een lager risico loopt.

3. Marketing van je product

Crowdfunding helpt je niet alleen om investeerders te vinden voor je bedrijf, maar helpt je ook om je product aan de man te brengen. Door je idee via crowdfunding te laten financieren, heb je direct een bereik in een potentiële afzetmarkt. Dit zorgt er eigenlijk voor dat je gratis reclame krijgt.

 

Confident young man in casual wear sketching on blueprint while standing near wooden desk in creative office

 

4. Een betrokken publiek

Als mensen geld investeren in een bepaald product dan zal dat een sterke betrokkenheid opleveren van de investeerders. Een publiek krijgen is tegenwoordig niet zo moeilijk maar, een betrokken publiek is bijzonder waardevol.

5. Je lot in eigen handen

Met crowdfunding heb je je lot in eigen handen. Als je een goed idee hebt dat er goed uitziet dan zal je een groot publiek bereiken. Op het moment dat je dat lukt zal het dus eigenlijk van zelf gaan. Het kost je daarnaast veel minder tijd om je product te promoten via crowdfunding waardoor je je energie kunt steken in andere belangen voor het bedrijf.

6. Voor iedereen

Het mooiste van crowdfunding is misschien nog wel dat het open is voor iedereen. Iedereen kan zich aanmelden via crowdfunding en dat maakt het natuurlijk een hele goede optie voor mensen die in eerste instantie moeilijk een investeerder kunnen vinden.

Thoughtful young man in casual wear holding pencil and leaning at the wooden desk with blueprint laying on it

wij vinden crowdfunding in ieder geval een hele goede manier om investeerders te vinden. Mocht het je nou nog steeds niet lukken om rijk te worden? Dan heeft het miscchien te maken met deze 8 redenen.