Eigen stukje tropisch eiland mogelijk dankzij crowdfunding

Er is wel een catch als je wilt instappen met dit eigen tropisch eiland. En dan hebben we het niet over je eigen eten vangen. Want (ook op je eigen stukje eiland) gaat voor niets de zon op. Nee je kunt letterlijk een stuk ervan kopen. Voor 3.250 dollar (ongeveer 3.000 euro) word je een geregistreerd eigenaar van dit crowdfunded-eiland met de naam Prinsdom Islandia.

 

Het eiland, dat voorheen Coffee Caye heette, is een onbewoond stukje grond gelegen in het hart van Belize met een nieuw bestemmingsplan. Het 1,2 hectare grote eilandje ligt aan de Caraïbische Zee en komt het nodige scenery als azuurblauw koraal en bijna altijd stikmooi weer.

De man achter het project – Gareth Johnson – meldt het volgende over Let’s Buy an Island: middels een inzamelingsactie ontstaat hopelijk straks een ‘nieuwe, duurzame democratische micronatie’. Een mooie term toch? De organisatie meldt daarnaast volgens De website Travel + Leisure dat er zich 80 investeerders aandienden intussen.

Lucratief idee achter plan voor tropisch eiland in Belize

Zodra het project echt voeten in de aarde krijgt zogezegd, dan zijn er plannen voor een klein vakantiepark en accommodaties voor toeristen. Accommodaties in zeecontainers dan wel, of tenten. Het zou verhuurd worden voor een ‘kleine winst’. Hoe je gulle portefeuille binnen dit plan past, is nog even de vraag dus.

De bedenkers van het lucratieve project zeggen dat niet geld, maar de liefde voor reizen en een eigen eiland bezitten de voornaamste drijfveer is. Het is ze geraden. Anders staat dadelijk ook hier een filmploeg klaar om het eindresultaat op te nemen (kucht kucht). En als iemand daarstraks Ja Rule tegenkomt toevallig, doe hem maar de groeten en zo.