Billy McFarland en Ja Rule

De eerste editie van het Fyre festival, werd georganiseerd door Ja Rule en Billy McFarland. Waar de bekende rapper niet door had wat er allemaal gaande was, wist Billy dat verdomd goed. Billy was degene die volhield in het festival, terwijl iedereen wist dat het niet meer goed zou komen. Niet voor niets is hij dan ook de enige die een celstraf heeft gekregen. Maar terwijl hij vastzit, kan hij het niet laten om een tweede Fyre festival te organiseren. Iets wat uit een gesprek van DjMag voortkwam tussen Josh Raab en McFarland.

Fyre Festival

Tweede Fyre festival

Freelance editor Josh Raab werd gecontact door de vriendin van McFarland. Niet alleen om aan te kondigen dat hij graag een tweede festival georganiseerd ziet worden, maar ook voor een biografie. McFarland zit zelf al een tijdje bezig in de gevangenis, want wat moet hij anders? De biografie zou de naam: “Promythus: The god of Fyre” moeten gaan heten. McFarland zegt namelijk dat de biografie het échte verhaal achter het festival vertelt, met details die niet gecoverd zijn in de Netflix documentaire. Wij zijn in ieder geval benieuwd naar zijn inzichten.

Maar nu het tweede Fyre festival; hoe zit dat en waarom wil hij het nog een keer? McFarland wil eerst een deel van zijn schuld en werknemers die gedupeerd zijn terugbetalen met geld van het boek. Maar daarnaast wil hij ook zijn tweede festival zelf financieren. Hoe die dit allemaal gaat doen met één boek, dat is de grote vraag. Zo wil hij er mede voor zorgen dat het eerste festival wordt vergeten en dat men voornamelijk herinnerd wordt aan de nieuwe editie. Helaas heeft Raab gezegd dat hij het boek niet gaat publiceren, dus McFarland moet nog even zoeken. De mensen die nog steeds geld te goed hebben van McFarland, hebben onlangs een deel van de opbrengsten van de resterende merch gekregen.

 

 

Mocht je geen idee hebben hoe het festival eruitzag, Fyre festival documentaire staat op Netflix en is zeker het kijken waard!