Wat is een cropped broek?

Bekende broeken zoals de (skinny) jeans, pantalon en chino kennen we allemaal. De cropped broek is anders. Dit heeft niet te maken met het materiaal van de broek of de wijdte, maar juist met de lengte. Bij een cropped broek zijn de broekspijpen namelijk afgesneden, zodat je kortere pijpen dan normaal krijgt. Eerder lieten we je de verschillende manieren om je broekspijpen op te rollen zien. Het fijne aan de cropped broek is het feit dat je de broekspijpen nooit meer hoeft op te rollen. Dit creëert een casual uitstraling.

cropped broek
Foto via: Instagram @christopherbark

Perfect voor deze periode

Met de lente en zomerperiode van de komende tijd moeten we weer met een ander oog naar onze kledingkast gaan kijken. Zo zijn er vijf jassen voor de zomer en lenteperiode die niet in jouw garderobe mogen ontbreken. Op het gebied van broeken is de cropped broek een goede keuze. Bij de look zie je vaak blote enkels terugkomen. Dit zorgt ervoor dat de broek perfect is voor de warme dagen, waarin we normaal al onze broekspijpen oprollen en onze enkels ontbloten.

Makkelijk te combineren

Het is gemakkelijk om de broek te combineren. Houd hierbij in je achterhoofd dat een cropped broek doorgaans onderdeel is van een casual stijl. Je draagt het model dus niet naar formeel werk of een serieuze aangelegenheid. Tegelijkertijd komt het wel degelijk voor dat nette broeken, zoals pantalons, in verkorte varianten voorkomen. Mocht jij de keuze maken voor zo’n nette variant, draag hieronder dan alsnog sneakers.

Sokken of blote enkels?

Sommige mensen kiezen ervoor om in plaats van invisible socks juist hoge sportsokken te dragen. In het geval van deze sportsokken geldt: mocht dit jouw stijl zijn, blijf dan bij je eigen persoonlijke stijl. Mocht dit niet zijn wat je in gedachten houdt, hou het dan bij lage sokken. Er staat niets zo ongemakkelijk als een hoge sok die door een cropped broek nét niet hoog genoeg is. Wij selecteerden een aantal modellen om je te inspireren voor de aankomende periode.