Is het horloge van Cristiano Ronaldo de duurste Rolex?

De Rolex GMT Master is inderdaad vrij prijzig, maar op een beetje interessante veiling worden er al gauw hogere bedragen neergelegd voor een Rolex. Echt het duurste  Rolex herenhorloge is het dus niet, zou je denken. De vork zit net even anders in de steel. Het klokje van Ronaldo is namelijk de duurste Rolex ter wereld afgaande op de nieuwprijs.

 

De Rolex GMT Master is volgens Jasper Lijfering van Amsterdam Vintage Watches een uniek klokje. In tegenstelling tot alle andere Rolex herenhorloges gaat het bij dit model niet om de functionaliteit, maar om de bling bling. Diamanten dus, en nog eens diamanten. Het klokje kent een korte productieperiode van zo’n tien jaar en dus is het nu al zeldzaam te noemen. Het exemplaar wat Ronaldo kocht is dus een nieuw horloge en is niet eerder verkocht. Dat maakt het tot het duurste Rolex horloge, afgaande op de nieuwprijs.

Ronaldo kan dus trots zijn op zijn aanwinst, maar het is dus niet de duurste Rolex ooit. Die eer komt toe aan een ander model, de Paul Newman’s Rolex Daytona. Dat klokje werd in 2017 verkocht voor het astronomische bedrag van 17.8 miljoen dollar. Dat is uiteraard een behoorlijk bedrag, maar als je kijkt naar het verhaal achter het klokje weet je waarom er zoveel geld voor wordt geboden. De kans dat het klokje van Ronaldo ooit zoveel waard zal worden is klein, maar niks is onmogelijk.