Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel op Netflix

Series als Don’t F*ck With Cats en Night Stalker kijk je op Netflix niet met een lekker gevoel. De true crime scenes die in de documentairereeksen worden beschreven zijn heftig van aard en laten de duistere kant van de mens zien. Netflix komt in februari met een nieuwe true crime documentaire: Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel.

Ditmaal staat er geen dader centraal, want die is nooit gevonden. Of is de dader geen mens, maar een gebouw? We volgen namelijk het Cecil Hotel, een hotel in L.A. met een duistere geschiedenis.

The Vanishing at the Cecile Hotel

Hotel met een lang en duister verleden

Het Cecil Hotel werd in 1927 geopend. Vooral in de jaren ’40 en ’50 vonden er steeds meer (zelf)moorden en andere vormen van geweld plaats in de hotelkamers van het hotel. Hierdoor kreeg het Cecil Hotel een steeds slechtere naam onder bewoners. Door de jaren heen zijn er beruchte moordenaars betrokken geraakt of zelfs ingecheckt bij het hotel. Eén daarvan is Richard Ramirez, die centraal staat in Night Stalker, een andere true crime documentaire die nu op Netflix is te zien. Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel gaat echter in het bijzonder over één verdwijning.

The Vanishing at the Cecile Hotel

Verdwijning van studente staat centraal in Netflix true crime-docu

Elisa Lam was in 2013 een jonge Canadese studente die in het hotel verbleef. Vervolgens is te zien hoe zij verdwijnt. Camerabeelden tonen haar in de lift van het hotel, waarin ze vreemd gedrag vertoont. Zo lijkt ze zich te verstoppen en ziet het eruit alsof ze op de vlucht is voor iemand. De verdwijning van Elisa, maar ook de lange voorgeschiedenis van het Cecil Hotel, komen in de Cecil Hotel docu uitgebreid aan bod.

 

Vanaf 10 februari staat de docu op Netflix. Check ook ons overzicht van 10 true crime-documentaires op Netflix om te kijken voor die tijd.