Wat is cottage cheese precies?

Cottage cheese wordt ook wel hüttenkäse of huttenkaas genoemd. Het is een soort jonge kaas die op korrelige balletjes lijkt. Het is gemaakt van melk en heeft best wel een milde smaak. Cottage cheese is heel anders dat andere kazen, het heeft namelijk niet zo’n gladde textuur dan andere kazen.

Het productieproces van cottage cheese is best eenvoudig. Melk wordt door middel van citroensap of zure room wat zuurder gemaakt. Daarna wordt het verwarmd en ontstaan er kleine brokjes, dat uiteindelijk cottage cheese worden.

Waarom is cottage cheese zo gezond volgens sporters?

Het eten van cottage cheese heeft veel voordelen voor sporters. Een van de grootste redenen is dat sporters het in hun dieet verwerken, is omdat er een bron van eiwitten is. Eiwitten zorgen voor het herstel en de groei van je spieren, wat alle sportievelingen onder ons heus wel weten.

Een van de eiwitten die in cottage cheese zit, is caseïne. Dit helpt het lichaam om calcium en fosfaat op te nemen, draagt bij aan de spiergroei en houdt de spierafbraak ook nog eens tegen. Een echte must-have voor de fitboys onder ons dus. Ook bevat hüttenkäse calcium en vitamine B. Calcium is goed voor je botten en vitamine B helpt bij de omzetting van eten in energie. Kortom, onmisbaar in jouw voedingsschema voor spiergroei.

Helpt het bij afvallen en/of spieropbouw?

Of je nou wil afvallen of juist wil aankomen in spiermassa, hüttenkäse kan je bij beide doeleinden helpen. Zo kan je ermee afvallen omdat er weinig calorieën in zitten en veel eiwitten. Zo kan je minder snel de neiging krijgen om wel wat te eten. Ook verteert het traag, want caseïne zorgt ervoor dat je een langere periode een vol gevoel hebt dan normaal. Wil je juist spiermassa kweken. Dan kan het ook handig zijn om dit te eten. De grote hoeveelheid eiwitten helpen bij spierherstel en -opbouw.

Benieuwd naar wat je vooral niet moet eten als je wil afvallen? Bekijk dan de stiekeme dikmakers die killing voor je dieet zijn.