Wat is Het Amsterdamse Winterterras?

Op Het Amsterdamse Winterterras kan je lekker eten, drinken en dansen. Het is een culinair evenement waar je geniet van specialiteiten van allemaal verschillende horecazaken uit Amsterdam. Maak kennis met een rijk gevuld menu aan entertainment wat staat op het programma. Elke dag is er (live-)muziek en zijn er genoeg activiteiten voor jong en oud.

Het Amsterdamse Winterterras is van 23 november t/m 10 december 2023 in de Gashouder. Dit is dus helemaal overdekt en lekker warm. Wel is het alleen in de weekenden, maar gelukkig begint het weekend hier al op donderdag. Heb je even drie dagen om bij te komen en naar je studie of werk te gaan, om donderdags weer lekker naar Het Amsterdamse Winterterras te gaan.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • Weekend 1: donderdag 23 t/m zondag 26 november
  • Weekend 2: donderdag 30 november t/m 3 december
  • Weekend 3: donderdag 7 t/m 10 december

Dan zijn er ook nog verschillende openingstijden waar je rekening mee moet houden, zo is het op donderdag en vrijdag geopend van 17.00 – 01.00 uur. Op zaterdag begint het allemaal wat eerder, dan is het al vanaf 14.00 uur geopend. Wel is het weer afgelopen om 01.00 uur, maar niet getreurd, twaalf uur later kan je alweer genieten. Op zondag is het wel open tot 22.00 uur, we moeten de dag daarna natuurlijk weer gewoon naar het werk of de studie.

Welke terrassen doen er mee?

Meerdere Amsterdamse horecazaken, zoals: BAUT, Brasserie van Dam, Frietboutique, L’entrecote et les Dames, Café Garçon, Pong | House of Ping, ’t Heemelrijck en Yuzu zorgen voor culinaire versnaperingen. Bovendien serveert ieder terras zijn eigen specialiteiten en lekkerste cocktail. Hierdoor is er een zeer gevarieerd aanbod aan eten vanuit verschillende landen. Met dit ruime aanbod aan eten en drinken, is er voor ieder wat wils. Het is dan ook niet toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen naar Het Amsterdamse Winterterras.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat er alleen gegeten en gedronken gaat worden, zo kan er ook volop worden gedanst. Er is bijvoorbeeld een Silent Disco, waar je je moves kunt laten zien op de dansvloer en bij de karaokebar kan je even laten horen hoe goed je wel niet kan zingen.

Mocht je toch liever de aandacht op de artiesten hebben, dan kan je altijd nog genieten van (live) muziek. Dit wordt verzorgd door verschillende hostingpartijen, te zien in onderstaande post op Instagram.

Hoe kom je aan tickets voor Het Amsterdamse Winterterras?

Je kan voor elke dag van elk weekend een ticket kopen voor een plekje op Het Amsterdamse Winterterras. Een ticket kan je reserveren op de website van Het Amsterdamse Winterterras. Kinderen tot twaalf jaar kunnen gratis naar binnen, mits ze onder begeleiding zijn van een volwassene.

Mocht het allemaal nog niet genoeg zijn, dan kan je altijd nog kiezen voor Chef’s Table in het Leidingshuisje. Na het grote succes van afgelopen jaar hebben ze besloten door te gaan met Chef’s Table. Als je hiervoor kiest, beleef je deze winter met een unieke shared dining experience in deze ‘verborgen parel’ gelegen aan de Gashouder.

Als je hebt gekozen voor Chef’s Table, kan je zorgvuldig gaan genieten van een samengesteld 9-gangen diner. Hierbij mogen de lekkerste wijnen en de winterse gezelligheid uiteraard niet ontbreken. Na afloop van het diner kan je nog gezellig aansluiten bij het feest binnen in de Gashouder. Boek nu jouw Chef’s Table voor € 62,50 (drankjes op nacalculatie) via het tabje Chef’s Table in de ticketshop.

Bekijk de video hieronder voor de sfeerimpressie van de editie in 2022: