Zeecontainers als basis van DIY-projecten

Je kan het je bijna niet voorstellen: van een zeecontainer een waanzinnig luxe villa maken. Vooral wanneer je je bedenkt dat het zout water en de luchtvochtigheid op zee deze containers vaak heel erg laten roesten. Daar komt ook nog eens bij dat de zeelieden niet echt voorzichtig zijn met de containers.

Tóch wist de maker van deze prachtige villa van een paar simpele containers een prachtige villa te maken. Wie had dat gedacht: van container op schip, naar een woning, luxe en hip.

villa zijkant container

Container omgebouwd tot luxe villa

Ze hadden maar acht weken nodig om deze villa met containers in elkaar te zetten. Dat is ook niet gek, want de structuur van de villa stond al. Ze gebruikten een aantal zee containers, waarvan één bovenop de andere zodat er een tweede verdieping ontstond. En wat zo mooi is aan deze woning: je ziet nog wel dat ze op elkaar zijn gestapeld, dus je krijgt toch altijd wel het gevoel dat er een bijzondere structuur achter de witte muur bevindt. De woning telt in totaal twee slaapkamers, een badkamer, een woonkamer en een keuken. Daarnaast hebben ze aan de achterkant van deze woning een zithoek gemaakt, waardoor je in de zomer genoeg ruimte hebt om lekker te genieten van de zon.

De binnenkant heeft een industriële en moderne look doordat er flink gebruik is gemaakt van beton en de kleur grijs. Daarmee is bijvoorbeeld een hele mooie zwevende trap ontstaan, die je naar de bovenste verdieping leidt.

woonkamer container

Zeecontainers als huis

In de avond ziet het er prachtig uit vanuit de buitenkant. De villa heeft overal spots, waardoor de hele woning verlicht is. En dat is toch best knap, dat ze binnen acht weken zo’n luxe woning in elkaar hebben weten te zetten. Misschien is dit, maar dan in het klein, wel erg leuk om in de achtertuin te hebben staan? Je moet alleen even investeren in containers en handig zijn.

Bekijk hieronder nog even de before and after van de woning, die niet zou misstaan in Ibiza:

before villa