Code 8 op Netflix is perfect voor elke liefhebber van scifi

Ben jij fan van science-fiction en kan je een goede actiefilm ook wel waarderen? Dan is de film Code 8 op Netflix precies wat je nodig hebt. De serie speelt zich af in de nabije toekomst. Sommige mensen beschikken over superkrachten, maar waar je in de meeste films in dat geval ook als superheld wordt ontvangen, is dat in Code 8 niet het geval. In tegendeel zelfs: de mensen met superkrachten worden als tweederangsburgers gezien, die hard aan het werk worden gezet. De hoofdpersoon van de film, Conner, heeft ook superkrachten, die te maken hebben met elektrische spanning. Hij probeert op een ‘juiste’ manier geld te verdienen om voor zijn zieke moeder te zorgen. Als dat echter niet lukt, besluit hij het op een andere boeg te gooien.

 

Conner wordt gerekruteerd voor een bende met andere mensen die ook over superkrachten bezitten. Daarin leert hij om zijn krachten in zijn voordeel te laten werken. Gezamenlijk duikt de bende de criminele onderwereld in en probeert hij met de groep aan genoeg geld te komen om zijn moeder te verzorgen. Dat zorgt in Code 8 voor de nodige vette actiescènes. Het feit dat er bij die scènes veelvuldig gebruik wordt gemaakt van superkrachten, voegt een extra vet element toe aan de film.

De hoofdrol in Code 8 wordt gespeeld door Robbie Amell. Zijn neef Stephen Amell speelt ook een rol in de film. Stephen Amell komt je waarschijnlijk bekend voor en dat kan kloppen, want hij speelde de hoofdrol in de serie Arrow. De neven werden voor de film geregisseerd door Jeff Chan. Chan maakte eerder al een korte film over Code 8 én er is een vervolg op de film aangekondigd. Ook daarbij zullen de neven én Jeff Chan betrokken zijn. Je vindt de film op Netflix. Zin in meer scifi-actie? Probeer dan eens Altered Carbon