Valentijnsdag films voor een leuke avond met je meisje

Je kunt de keuze tussen alle mogelijke films wat makkelijker maken. Er is namelijk een genre dat uitsteekt boven alle andere als het gaat om romantiek. Dat is natuurlijk de alom bekende romantische komedie. 5 films uit dat genre hebben wij speciaal voor jullie op een rijtje gezet. Plof vanavond samen lekker op de bank en zet een van deze Valentijnsdag films op. Want zeg nou zelf, thuis samen een film kijken is één van de beste valentijnsdag dates die je kunt hebben.

No Strings Attached

Dit is ongetwijfeld een van de betere Valentijnsdag films die de afgelopen jaren is uitgekomen. Deze film van regisseur Ivan Reitman gaat over de jonge Adam (Ashton Kutcher). Hij is sinds enige tijd de sekspartner van Emma (Natalie Portman). Zoals bij elke friends with benefits relatie hebben ze afgesproken dat oprechte gevoelens voor de ander het einde van de verstandhouding betekent.

Cliché Valentijnsdag films MAN MAN

Dit kan maar voor even goed gaan, want op een gegeven moment beginnen ze beiden wat voor elkaar te voelen. Om die reden kiezen ze ervoor om een rustperiode in te lassen waarin ze allebei met minimaal één ander persoon naar bed moeten. De vraag is echter of ze zich hier wel aan kunnen houden of dat de gevoelens voor elkaar toch te sterk zijn.

The Bounty Hunter

The Bounty Hunter is een film van regisseur Andy Tennent uit het jaar 2010. Deze film zit ondanks het feit dat hij al bijna 10 jaar oud is nog steeds in het collectieve geheugen. Hoe kan het ook anders?

Cliché Valentijnsdag films MAN MAN

The Bounty Hunter is een geniale film die gaat over een premiejager genaamd Milo (Gerard Butler). Hij krijgt de opdracht om zijn ex-vrouw Nicole (Jennifer Aniston) in de boeien te slaan. Dit wordt echter een moeilijke taak. Nicole is constant onderweg om voor haar werk als journaliste een moordzaak op te lossen. Uiteindelijk komen ze samen en zijn ze beiden in levensgevaar. Nu moeten ze samen als duo zien te overleven, als dat maar goed gaat.

The Proposal

The Proposal is een van de betere romantische komedies van het jaar 2009. Onder regie van Anne Fletcher won deze film de People’s Choice Award voor komedie van het jaar. Dit is slechts één van de 12 grote prijzen die de film in dat jaar had gewonnen. En dit is zeker terecht.

Cliché Valentijnsdag films MAN MAN

De film volgt hoofdredactrice Margaret (Sandra Bullock), die in de Verenigde Staten verblijft zonder geldig visa. Om toch in het land te blijven wonen dwingt ze haar assistent Andrew (Ryan Reynolds) om met haar te trouwen. Je kunt je wel voorstellen dat dit plan zal zorgen voor een hoop hilariteit voor de kijker. Deze film is een echte klassieker, romantiek gegarandeerd.

Alles is Liefde

Natuurlijk kan een goede romantische komedie van eigen bodem niet ontbreken in dit lijstje. En wat is een beter voorbeeld dan één van de populairste films die ooit in Nederland is uitgekomen?

Cliché Valentijnsdag films MAN MAN

In deze film spelen vele bekende Nederlanders, zoals Paul de Leeuw, Wendy van Dijk, Valerio Zeno en Chantal Janzen. Zij worden in deze film elk apart gevolgd in hun avontuur in de liefde. Met deze film kun je niet fout gaan. Want zeg nou zelf, een film met als titeltrack BLØF – Alles is Liefde, kan niet anders dan je meenemen in een avontuur vol romantiek.

Friends with Benefits

In deze romantische komedie wordt het verhaal gevolgd van Dylan en Jamie. Ze komen allebei uit een langdurige relatie, die niet lang geleden stuk is gelopen. Na jarenlang het bed met dezelfde persoon gedeeld te hebben zijn ze wel toe aan een nieuwe bedpartner.

Cliché Valentijnsdag films MAN MAN

Ze besluiten om sekspartners te worden. Onder voorwaarde dat deze verhouding stopt zodra een van de twee gevoelens voor de ander begint te krijgen. In het begin lukt dit nog aardig. Maar na enige tijd begint toch de romantiek te bloeien tussen de twee. Dit zorgt uiteraard voor een hoop awkward momenten. De film was een bioscoophit in 2011, daarbij wordt hij jaarlijks nog meerdere malen uitgezonden op tv. Met een acteerduo bestaande uit Mila Kunis en Justin Timberlake kon dit natuurlijk ook niet anders.

Mocht je zelfs na het lezen van deze lijst met Valentijnsdag films nog steeds het gevoel hebben dat je meisje niet echt warm loopt voor een film tijdens Valentijn? Door een goede cocktail te maken kun je vast en zeker ook indruk maken op haar.