Een goede cocktail is hét recept voor succes

Je hebt het helemaal voor elkaar. Het etentje was geslaagd, jullie hebben samen even nagetafeld en dan is het nagelbijten geblazen. Gaat ze met je mee naar huis of besluit ze toch maar een Ubertje naar haar eigen stulpje te nemen. Als je je als een heer hebt gedragen, dan kan er vrij weinig fout gaan. Als je het niet goed hebt aangepakt, dan is dat botte pech. Helaas voor jou zul je de cocktails dan alleen meester moeten maken. Mocht dat wel lukken, dan moet je vooral even verder lezen.

Dames en cocktails is een gelukkig huwelijk. Het is de vrouwelijke flair en de subtiliteit die ervoor zorgt dat een cocktail zo goed ontvangen wordt. Niet te sterk, maar wél alcoholisch. Vrouwen bloeien nou eenmaal op van een goede cocktail. Het is dé uitkomst voor vrouwen die wijn enkel op zon- en feestdagen drinken of de ruwe, bittere smaak van een biertje niet kunnen verdragen. Niets mis mee overigens.

Indien je de dame in kwestie zo ver krijgt om getuige te zijn van je cocktail-making skills, dan is het natuurlijk wel zaak dat je creaties meteen een schot in de roos zijn. Juist daarom schieten wij je alvast te hulp met enkele cocktails die beslist met enthousiasme ontvangen worden door menig vrouw. Althans, als ons fieldresearch een beetje klopt natuurlijk. De praktijk zal ’t uitwijzen.

#1: Disaronno Kisses

Eerlijk is eerlijk, een cocktail met een naam als deze kan niet anders dan slagen. Disaronno is misschien wel de meest bekende Amaretto ter wereld. Het is wat ons betreft een van de lekkerste likeuren afkomstig uit Italië en perfect geschikt als ingrediënt voor een zoetsappige cocktail waar de vonken van af vliegen. Bovendien is het een zeer stijlvolle fles, die tevens slaagt als cadeau. Bekijk voor inspiratie even deze spectaculaire ‘Disaronno wears Trussardi’ fles.

De Disaronno Kisses cocktail is zeer eenvoudig te maken, maar daarom niet minder succesvol. Zoet is goed, maar niet té. Daarom bevat de Disaronno Kisses nét genoeg ingrediënten om zichzelf te presenteren als een waar huzarenstukje, zonder daarin door te slaan. Wat heb je nodig voor deze liefdevolle, vochtige kus? De volgende ingrediënten:

 • 30ml Disaronno
 • 10ml strawberry puree
 • Top af met prosecco

Eerst de Disaronno in het glas schenken. Vervolgens giet je de Strawberry Puree erbij en roer je het geheel zachtjes door elkaar. Als laatste schenk je er Prosecco bij et voila. Je zoete, romantische cocktail is klaar om de ziel van je geliefde in te pakken en nooit meer los te laten. Zet ‘m op!

Cocktails recepten valentijnsdag MAN MAN

#2: French 75

Deze cocktail is volgens experts een van de meest elegante creaties die je kunt maken voor een dame. Het is een cocktail die gemaakt wordt met onder andere champagne of prosecco en dat is iets wat altijd goed valt bij dames. Zoals we bij de voorgaande cocktail ook zien. Men zegt dat de naam ‘French 75‘ afkomstig is van het formaat van de Franse artillerie tijdens de Eerste Wereldoorlog I, omdat het drankje ‘hard’ binnenkomt. De volgende ingrediënten zijn ervoor nodig:

 • 60ml gin
 • 30ml siroop
 • 23ml citroensap
 • 120 – 150ml champagne
 • citroenschilletje als garnering

Doe de Gin, de siroop en het citroensap in een shaker gevuld met ijs. Shake het geheel ongeveer 10 tot 15 seconden. Schenk het geheel in een highball glass en voeg de champagne toe. Leg de citroenschil over de rand van het glas en klaar is kees.

#3: Cosmopolitan

Bekend terrein werkt bij vrijwel iedere vrouw. Ook als het gaat om cocktails. Een vrouw die geen Cosmopolitan drinkt, is een vrouw gemaakt van ijs. Je kunt jezelf afvragen of je daar wel achteraan wilt jagen. Mocht ze vol vreugde antwoorden ‘LEKKER’ bij het noemen van de cocktail, dan moet je aan de slag en je kwaliteiten vertalen naar een glas vol roze liefde. Mocht je deze zeer traditionele, succesvolle cocktail nog niet kennen, dan zijn hier de ingrediënten:

 • 15 – 30ml vodka
 • 15ml Cointreau
 • 15ml cranberry sap
 • 15ml vers geperst limoensap
 • Gevlamde Sinaasappelschil als garnering

Voeg de vodka, Cointreau, de cranberry sap en de limoensap samen in een shaker met ijs. Schud dit vervolgens met de overtuiging van een ware prof voor ongeveer 10 tot 15 seconden. Giet het geheel in een cocktailglas en voeg de geflambeerde schil toe als garnering. De rest is geschiedenis.

cocktails valentijnsdag recepten disaronno MAN MAN

Zorg voor de juiste setting en blijf vooral jezelf

Een goede cocktail is natuurlijk de helft, maar de overige helft moet ook in orde zijn. Zorg voor een lekker muziekje, een opgeruimd huis (maar niet klinisch schoon) en blijf gewoon jezelf. Vooral dat laatste is iets waar de meeste mannen zichzelf volledig in kunnen verliezen. Als je doet wat je normaal ook doet, dan kunnen de zenuwen niet de overhand nemen. Waan je je op onbekend terrein, tja, dan kun je er nog wel eens een hele kluif aan krijgen om de avond succesvol af te ronden.