Theorie over Christopher Nolan films

Voor een goede film zijn topacteurs en een sterk plot net zo belangrijk als de juiste regisseur. De regisseur Christopher Nolan is er een van wereldklasse. Is zijn naam verbonden aan een film, dan weet je eigenlijk al gewoon dat de film een topper wordt.

Hij werkte eerder mee aan films als Interstellar, Inception en recent aan Tenet. In veel van zijn film spelen actie, tijd, het geheugen en het verleden belangrijke rollen. Een fan heeft nu een theorie bedacht, waaruit naar voren komt dat alle films met elkaar in verbinding staan.

Zijn personages uit Inception terug te zien in Tenet?

De fan, MoviesHardy genaamd, heeft een opvallende en interessante theorie. Hij zegt dat de personages Neil en Barbara uit Tenet zomaar eens de zoon en dochter van Cobb uit Inception kunnen zijn. Argumenten hiervoor zijn dat de personages best op elkaar lijken en dat het qua leeftijden ook allemaal zou kunnen kloppen. Bovendien moest Robert Pattinson, de acteur achter Neil, zijn haar verven voor de film. Christopher Nolan was bewust op zoek naar iemand met licht haar. Dat is natuurlijk niet zonder reden. Zou die reden kunnen zijn dat de gelijkenis tussen beide films opmerkzaam zou moeten zijn?

Christopher Nolan

Veel hints in de Christopher Nolan films

Barbara wordt gespeeld door de Franse Clémence Poésy. Volgens de theorie is dit ook niet zonder reden: de moeder van de zoon en dochter van Cobb is Frans. Toch blijft het onduidelijk of deze theorie écht klopt. Niet alleen tussen Tenet en Inception zitten volgens MoviesHardy gelijkenissen. In Interstellar is de mens namelijk op zoek naar manieren om de aarde te redden. Misschien, zegt de theorie, is die uiteindelijk gered doordat men terugreist naar het verleden (zie hiervoor Tenet).

Meer films van de Inception regisseur

Het blijft natuurlijk allemaal maar de vraag of dit klopt. Daarvoor is het ook een theorie. Wel een hele interessante en één die Christopher Nolan vast en zeker kan waarderen. Meer films van de regisseur zien? Check dan ons overzicht van de 10 beste films van Christopher Nolan.