Waarom investeren in aandelen?

Aandelen kunnen voor veel mensen erg aantrekkelijk zijn. Het is niet alleen een win-win situatie voor het desbetreffende bedrijf én de aandeelhouder, je kan er ook nog eens megaveel geld mee verdienen. Maar om ermee te beginnen, is best een risico dat je neemt. En voordat je eraan begint, moet je je best even inlezen en de materie gaan begrijpen. Eén van de manieren om ermee te beginnen, is om te vertrouwen op resultaten van de maanden daarvoor. Maar welke aandelen stegen nou het hardst de afgelopen maanden? En welke aandelen zijn in 2020 het dubbel en dwars waard om in te investeren?

 

Beste aandelen in 2020 die het hardst stegen

In 2020 ging het vooral heel erg goed in de software industrie. Maar sommige sectoren hadden het door de hele situatie flink te verduren.

1. Salesforce

Eén van de grootste spelers op het gebied van Enterprise Management Software voor customer resource management (CRM). Al meer dan 20 jaar is het een groot bedrijf waar veel mensen hun aandelen in hebben zitten. Doordat we nu allemaal thuiswerken, is de kans groot dat organisaties en bedrijven op zoek gaan naar een goed CRM-programma. En de stijging van verkoop blijft bij Salesforce flink groeien. Afgelopen jaar stegen de aandelen maar liefst 54%. Genoeg reden om in de toekomst óók nog te investeren in deze softwaremakers.

hoe investeren

2. Etsy

Etsy is een website waarop consumenten, producten kunnen verkopen die ze zelf hebben geproduceerd of die ze inkopen. Hier kan je de tofste vintage en custom items vinden op een platform. Vraag én aanbod is het afgelopen jaar op de website flink toegenomen. ETSY is gebouwd voor mensen die buiten het typische ‘9 tot 5’ willen werken en dat trok tot op heden heel veel mensen aan. De aandelen zijn de afgelopen tijd met 160% gestegen. Dus ook Etsy is een goede investering.

3. Stamps.com 

Als je echt gebakken wil zitten in 2021, had je moeten investeren in Stamps.com. Via deze website kunnen mensen een postzegel kopen. Het voordeel hiervan is dat je niet meer naar de winkel hoeft om een rolletje postzegels te kopen. En het is onder de consumenten razend populair, want er maken inmiddels al miljoenen mensen gebruik van deze service. STMP-aandelen zijn meer dan 200% gestegen in de afgelopen 12 maanden, een echte eyecatcher op de aandelenmarkt.

investeren in aandelen anno 2020

4. NIO Inc.

NIO is een Chinese autofabrikant uit Shanghai. Dit bedrijf maakt elektrische auto’s voor consumenten. Hoewel ze nu nog wat klein zijn, kan je zeggen dat zij de concurrentie aangaan met een gigant als Tesla. Begin januari stond NIO op nog geen $4 dollar per aandeel en momenteel zijn ze de $44 dollar per aandeel al voorbij. Dit komt neer op een stijging van meer dan 1000% in het afgelopen jaar. We zijn erg benieuwd of we hen ook in Europa gaan zien.