De carrière van Beau van Erven Dorens

Beau van Erven Dorens is al ruim 20 jaar actief in de Nederlandse televisiewereld. Zo presenteerde hij voor een lange tijd achter de desk van RTL Boulevard. Daar kennen de meeste mensen Beau ook van. Ná zijn debuut op landelijke televisie was het alleen maar wind mee voor de presentator.

Hij kreeg veel programma’s die hij mocht presenteren, zoals Deal or No Deal, Ik hou van Holland, Het Zesde Zintuig, Beau Five Days Inside en The Amsterdam Project. Inmiddels gaat het zo goed met de carrière van Beau, dat hij een eigen talkshow heeft gekregen, genaamd Beau. Maar vóór de schermen gaat alles er veel beter aan toe dan achter de schermen, zegt Beau zelf.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Beau van Erven Dorens (@beauvaned)

“De tonnen vliegen er momenteel uit”

Beau is niet alleen tv presentator, hij heeft ook een eigen bedrijf in tv producties. Daar heeft hij zeven man in dienst, die momenteel niks kunnen doen door de huidige situatie. En hij vertelde zelf in een interview dat hij het er behoorlijk zwaar mee heeft: “Boven mijn eigen bedrijf hangen donkere wolken: ik heb zeven man in dienst die nu niets kunnen doen, terwijl we moeten draaien voor mijn nieuwe reportageprogramma. Omdat de mediawereld op z’n gat ligt, verkoop je ook geen nieuwe ideeën, dus de tonnen vliegen er momenteel uit.”

Ondanks zijn financiële tegenslag, weet Beau wel dat anderen het misschien nog wel zwaarder hebben in deze periode. Al helemaal als je weet dat Beau van Erven Dorens en RTL 4 onlangs nog een contract hebben getekend dat Beau nog minimaal vijf jaar blijft presenteren bij de zender. Dat geeft Beau in ieder geval de zekerheid dat hij zijn vaste lasten kan betalen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Beau van Erven Dorens (@beauvaned)

Het salaris en vermogen van Beau van Erven Dorens

In 2015 werd het vermogen van Beau voor het laatst geschat, toen werd er geschat dat zijn eerste bedrijf een vermogen van €577.000 zou hebben en zijn tweede bedrijf een €415.000. Dat betekent dat Beau destijds niks te klagen had. Wel heeft hij nog flink wat eigendommen op zijn naam staan: een grachtenpand waar hij in 2008 rond de €1,9 miljoen voor neerlegde en een vakantiewoning van €210.000. Bij SBS heeft hij in zijn carrière ruim 3.5 miljoen euro verdiend, de kans is groot dat hij daarmee zijn hypotheken heeft afgelost.