De 100 meest invloedrijke mensen in de wereld

Christina Aguilera is in 1980 geboren en sinds 1999 een groot succesverhaal in de muziekwereld. Met een schatting van 100 miljoen verkochten platen wordt zij gerekend tot een van de succesvolste artiesten van haar generatie. In 2013 werd de Amerikaanse zangeres tevens gerekend tot de meest invloedrijke mensen in de wereld van 2013.

Vandaag de dag is Christina Aguilera meer te vinden in de R&B en hiphop, mede dankzij haar laatste album. Maar haar inspiratie ligt eigenlijk bij de blues en soul. Etta James is toch haar grootste voorbeeld van allemaal.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Christina Aguilera (@xtina)

De invloeden van een popzangeres

Een popster die eigenlijk diep van binnen een echte soulzangeres is. In haar album Back to Basics kan je de invloeden van jazz, blues en soul duidelijk horen. We hebben het dan onder andere over legendarische artiesten zoals Ella Fitzgerald, Nina Simone, Aretha Franklin, Billie Holiday en Otis Redding. In 1999 vertelde Christina dat zij meer een combinatie probeerde te maken van Madonna, Whitney Houston en Mariah Carey. Het artistieke van Madonna en de zangtechnieken van Whitney Houston en Mariah Carey. In een eerder stadium van haar carrière zong Christina ook vaak liedjes van Whitney Houston. Vandaag de dag is Christina Aguilera een naam opzicht en daar mag zij trots op zijn.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Christina Aguilera (@xtina)

Christina Aguilera op Instagram

Hoe ziet Christina Aguilera er vandaag de dag uit? We kunnen zeggen dat ze het artistieke van Madonna echt wel heeft overgenomen en het doet ons een beetje denken aan Lady Gaga. Die heeft dezelfde bijzondere outfits en geen angst om wat te laten zien van zichzelf.

Christina heeft vele invloeden van over de wereld in haar lichaam zitten. Haar vader was geboren in Ecuador en haar moeder heeft Duitse, Ierse, Welsh en Nederlandse invloeden. Een goede mix van alles en nog wat. De Amerikaanse zangeres ziet er vandaag de dag nog steeds geweldig uit en die leeftijd van 43 moet bang voor haar zijn. Andersom is het namelijk zeker niet het geval.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Christina Aguilera (@xtina)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Christina Aguilera (@xtina)