Goedkope kopie van de Range Rover

Hanlong Auto is de Chinese autofabrikant met het merk Hunkt, afkomstig uit de provincie Hubei. Ze hebben een nieuwe SUV geïntroduceerd die enorm lijkt op de Range Rover Sport. Hunkt heeft het model de naam “Canticie” gegeven en die komt binnenkort op de markt. Althans, dat zijn de plannen. Land Rover staat al met de advocaten klaar om een rechtszaak aan te spannen. De prijs van deze Chinese clone: €18.000. Ter vergelijking: in China kost een echte Range Rover Sport 150.000 euro.

Niet de eerste keer

Het gebeurt wel vaker dat het Chinese merk vergeet dat er Copyright bestaat. Eerder heeft BMW ook al een rechtszaak gewonnen tegen de Shuanghuan CEO. Ook de Landwind X7 leek te veel op de Range Rover Evoque, dus het is voor Land Rover niet de eerste rechtszaak tegen een Chinees autobedrijf. Toch blijven de Chinezen het proberen. Ze willen veel van hun producten op Europese luxe-artikelen laten lijken, maar hebben simpelweg niet het geld voor de originele spullen. Auto’s zijn hier een goed voorbeeld van. Veel Chinezen willen luxe uitstralen met de dingen die ze hebben en kopen daarom graag look-a-likes van dure Westerse merken.

 

Goedkoop, maar wat krijg je?

Dat de Hunkt Canticie nog niet eens een achtste van de prijs is van de Range Rover, is er niet gelijk aan af te zien voor het onwetende oog. Autokenners zien echter wel aan een aantal verschillen dat het niet dezelfde is. Om te beginnen heeft de motor van de Chinese variant 197 pk, terwijl de motor van de Range Rover Sport begint bij een vermogen van 239 pk, maar ook met 339 of zelfs 575 pk te krijgen is. De topsnelheid van de Canticie is ook ‘maar’ 185 km/u, wat in het niet valt bij de 225 km/u van de Range. Op het gebied van uiterlijk lijken de twee wel verdacht veel op elkaar, maar de echte kenner kan hier en daar misschien vast een miniem verschil herkennen. Zie jij de verschillen?

We moeten nog maar afwachten of Land Rover de rechtszaak gaat winnen van de Chinese copycat. Als je in de tussentijd op zoek bent naar een goedkope én echte auto, kun je beter even kijken naar deze tweedehands Audi RS6.

Check het kleine verschil nog maar eens hieronder:

range rover
Foto via Range Rover
neppe range rover
Foto via Hanlong