Het is nogal een voorrecht om geassocieerd te worden met Ferrari. De gemiddelde sterveling moet het doorgaans doen met wat de tweedehandse markt biedt. Wil je een gloednieuw model? Dan maakt Ferrari de keuze of jij die mag kopen, niet omgedraaid. Het is een privilege waarbij de rekening aftikken niet volstaat.

Charles Leclerc koopt een nieuwe Lamborghini Huracan STO

Nu blijkt uit berichtgeving van Autovisie dat de beste man het erop gewaagd heeft om een Lamborghini Huracan STO te scoren. En laat dat nou net een langlopende rivaal slash concurrent zijn van zijn werkgever. Lamborghini is tegenwoordig onderdeel van de Volkswagen Group, onder die vlag varen eveneens zeer geliefde concurrenten (not) zoals Bugatti en Porsche.

Leclerc niet eerste (of laatste) F1-coureur met smaak, maar…

Enige nuance: hij is niet de eerste Formule 1-coureur met een iets bredere voorliefde voor alles dat anders is dan wat de werkgever biedt. Maar Ferrari blijft wat dat betreft wat gevoeliger, des te meer omdat Leclerc geregeld als hét boegbeeld in reclames siert.

 

Ook het uitkomen voor de Prancing Horse is namelijk een heus voorrecht in de Formule 1. Weinig coureurs laten de kans schieten om voor het inmiddels legendarische merk uit te komen. Een bucketlist item voor zowat iedere racer die het lang genoeg volhoudt – en voldoende imponeert – in de moordend competitieve wereld van de koningsklasse. 

Clausule in contract of toch signaal naar Maranello?

Een bepaalde mate van loyaliteit staat eveneens hoog in de vaandel bij het ooit zo succesvolle raceteam en merk. En dat is mogelijk waar de schoen wringt, Ferrari is al meer dan tien jaar op jacht naar een nieuwe wereldtitel in F1. Voor een coureur van kaliber Charles Leclerc – door velen erkend als een toekomstig kampioen – is zelden rijden voor podiumkansen, laat staan overwinningen, een treurige bedoeling. 

Charles is niet alleen fan van mooie bolides, ook luxe accessoires vindt hij geweldig. Zo is hij onlangs gespot met dit ongelofelijk dure horloge,